fbpx Fikk ildsjelpris for sårbehandling Hopp til hovedinnhold

Fikk ildsjelpris for sårbehandling

Kjellaug Stautland Eide er tildelt Ildsjelprisen 2018 fra Norsk interessefaggruppe for sårbehandling (NIFS) for sin innsats ved sårpoliklinikken ved Stord sykehus.

– Vi behandler alle typer sår på én plass, sier Eide.

– Det gjør at vi får mengdetrening og blir gode på alle sårtyper. Mange andre sykehus har sårbehandlingen fordelt på flere spesialpoliklinikker som diabetes, kar, hud, også videre. Vi tror at det er en fordel at vi jobber eksplisitt med sårene. Vi leter likevel alltid etter årsaken og henviser videre til spesialister der det trengs. For god sårbehandling må man jobbe tverrfaglig rundt pasienten, sier hun. 

Gode kolleger

– Få med at vi jobber som team, sier prisvinneren.

Eide vil nemlig ikke ha all æren for prisen. Hun trekker fram de dyktige kollegene, som alle har videreutdanning i sårbehandling, og ikke minst overlege Bodo Günther.

Alene i oppstarten

Da poliklinikken startet opp i 2010, var Kjellaug Stautland Eide den eneste sykepleieren. Hun hadde åpent en dag i uka, og det var cirka fem pasienter til behandling i løpet av en dag. Etter hvert ble de to sykepleiere – og pasientene dobbelt så mange.

I dag er de fire sykepleiere og har en lege tilknyttet til klinikken, som har åpent tre dager i uken. Det øker på med pasienter, og behandlingsmetodene er stadig mer avanserte.

Ressurser

– Sårpoliklinikken holder til på en gammel operasjonsavdeling som er vernet av riksantikvaren. Det gir oss litt begrensninger, sier Eide.

– Av ressurser har vi kun fått midler til en behandlingsstol, utenom sykepleierstillingene vi har. Det krever jo også at vi har godt bandasjemateriell tilgjengelig, og det har vi fått, sier hun.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse