fbpx WHO: 124 millioner barn ekstremt overvektige  Hopp til hovedinnhold

WHO: 124 millioner barn ekstremt overvektige 

Bildet viser et gult og et hvitt målebånd.

Antallet ekstremt overvektige barn har økt dramatisk til 124 millioner de siste 40 årene, viser en ny studie. Verdens helseorganisasjon (WHO) slår alarm.

Det var ti ganger så mange ekstremt overvektige barn og tenåringer i verden i fjor som i 1975. Det kommer fram i en omfattende global studie, ledet av WHO og Imperial College i London.

Forskerne har gått gjennom over 2 400 undersøkelser som omfatter nærmere 130 millioner barn og tenåringer for å danne seg et bilde over hvordan barnekroppen har endret seg siden midten av 1970-tallet.

På bakgrunn av dette anslår studien, som er gjengitt i tidsskriftet The Lancet, at det nå er 124 millioner ekstremt overvektige barn i verden, mens ytterligere 123 millioner barn havner i kategorien overvektig.

I de rikeste landene har økningen i ekstrem overvekt stagnert de siste årene, mens den øker i utviklingsland som Kina og India.

– Disse forurolige tendensene reflekterer virkningen i markedsføringen av mat og retningslinjer verden over, hvor sunn mat er for dyrt for familier og samfunn med lav inntekt, sier en av forskerne bak rapporten, Majid Ezzati.

Ezzati ber land innføre retningslinjer og skatter for å beskytte barna fra usunn mat og mat med høyt sukkerinnhold. WHOs ekspert innenfor kronisk sykdom, Fiona Bull, mener imidlertid at barn må bruke mindre tid foran skjermer og mer tid i aktivitet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse