fbpx Australia stenger grensene for vaksinemotstandere Hopp til hovedinnhold

Australia stenger grensene for vaksinemotstandere

Peter Dutton

Kent Heckenlively, som betegner seg selv som verdens fremste vaksinemotstander, planla turne i Australia.

– Kent har ingen reiseplaner i Australia, fordi vi nekter han å komme hit, repliserer Australias immigrasjonsminister Peter Dutton.

Amerikanske Kent Heckenlively ville lansere sin nye bok Dangerous Science i Australia i desember. Det blir ikke noe av, etter at Australia har tatt grep og nekter det de kaller «farlige personer» å komme til landet.

NRK omtalte denne saken i går.

– Ikke i vår interesse

Immigrasjonsminister Peter Dutton har sagt til radiokanalen 2GB at «Disse menneskene som forteller foreldre at de ikke må vaksinere barna sine, er farlige. Det er åpenbart ikke i Australias interesse at han kommer hit».

I juli ble den britiske vaksinemotstander-aktivisten Polly Tommey og amerikanske Suzanne Humphreys nektet innreise til Australia i tre år. Årsaken er at de hevder at det er en sammenheng mellom vaksiner og autisme, noe som har blitt tilbakevist gjentatte ganger. Dette melder BBC.

Mellomtittel

Overlege Sveinung Wergeland Sørbye har i Norge gjentatte ganger tilbakevist påstander fra vaksinemotstandere med fakta. Han kjenner ikke til at andre land enn Australia har satt begrensninger på holdninger til tilreisende.

– Samtidig skjønner jeg at Australia ikke ønsker besøk av vaksinemotstandere som aktiv motarbeider helsemyndighetens arbeid, sier han.

Sørbye uttrykker likevel skepsis til et slikt tiltak:

– Generelt er det overlapp mellom vaksinemotstandere og de som tror på konspirasjonsteorier, og når vaksinemotstandere nektes innreise, vil dette bidra til enda flere konspirasjonsteorier, sier han.

– Men det er imidlertid mulig at innreiseforbud kan føre til at flere velger å ta vaksine.

Nekter uvaksinerte barnehage

Australia har en relativt høy vaksinasjonsdekning, men anslag fra helsemyndighetene viser at fem prosent er uvaksinerte. Å ta vaksiner er frivillig, men noen delstater har nektet uvaksinerte barn å starte i barnehage. I vinter tok statsminister Malcolm Turnbull til orde for å gjøre det samme i hele Australia, ifølge BBC.

Anti-vaksine-leger

I Melbourne er tre leger under etterforskning, fordi de visstnok skal hjelpe familier med å omgå anbefalte vaksiner. Australias helseminister Greg Hunt bekreftet på en pressekonferanse for en uke siden at disse legene blir gransket.

– Om det stemmer at autoriserte leger er talspersoner for anti-vaksinesynspunkter, vil myndighetene ettergå dem med full kraft.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse