fbpx Lager bildepoemer av sykdom Hopp til hovedinnhold

Lager bildepoemer av sykdom

Bildet viser et av bildepoemene til Vanessa Baird.

Red herring. Prednisolon, ciclosporin gir mulighet til en annen måte å forstå sykdom på.

Boken, som er trykket på tykt papir som ikke gulner og som er trådsydd i ryggen, viser ulike varianter av billedkunstneren Vanessa Bairds ansikt.

Som undertittelen Prednisolon, ciclosporin antyder, er ansiktet preget av behandling med medisiner. I et intervju med Aftenposten tidligere i år kommer det frem at Baird har hatt en kronisk nyresykdom siden 1971, som hun i perioder må ta store doser kortison for. Bildepoemene viser et ansikt som tidvis er smalt, tidvis rundt. Det er malt i ulike farger, og noen ganger flyter trekkene utover.

Vanessa Baird sier til Aftenposten at hun er blitt så gammel at bivirkningene tar knekken på henne og at hun skammer seg, men at hun har fått et mer pragmatisk forhold til sykdommen. På spørsmål om hun har fått mange reaksjoner på boken, sier hun «Ingen egentlig, fint lite. Bortsett fra legen min, som syntes det var lærerikt å se i den».

Red herring. Prednisolon, ciclosporin er gitt ut på Brunt hull, et forlag i forlaget No Comprendo Press.

Les anmeldelse: Prednisolonen og Vanessa gjennom to år

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse