fbpx Enighet mellom Unio og Spekter i LHL-mekling Hopp til hovedinnhold

Enighet mellom Unio og Spekter i LHL-mekling

Unio kom i mål, LO og YS er i streik.

Unio og Spekter kom til enighet i nattens mekling med ansatte som jobber ved Landsforeningen for hjerte- og lungesykes (LHL) sykehus. LO-Stat og YS brøt forhandlingene, og er fra i dag i streik.

Unio, Akademikerne og SAN aksepterte meklerens skisse til løsning.

Stridens kjerne

Ifølge en pressemelding fra Unio er det pensjon som har vært det store stridstemaet.

– Vi er fornøyd med at det ble enighet med Unio, Akademikerne og SAN i meklingen for LHL. Det er imidlertid uforståelig at LO og YS, som organiserer et mindretall av arbeidstakerne i LHL, velger å streike mot en pensjonsordning de andre fagforeningene nå har tariffestet, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Arbeidsgiverforeningen Spekter i en pressemelding.

Avtalen sikrer de ansatte best mulig

Forhandlingsleder for Unio, Eli Gunhild By, sier konsekvensene av en streik ville blitt for stor i forhold til de ansattes arbeidsplasser ved LHL-klinikkene.

– Når vi først ender med en innskuddsordning fant vi en løsning som sikrer de ansatte best mulig mot fremtidig tap som følge av en overgang, sier Eli Gunhild By i en pressemelding.

LO og YS streiker

Fagforbundet er ikke like fornøyd og brøt forhandlingene.

– Arbeidsgiver fremmet krav om at de ansatte skulle godta en innskuddspensjonsordning der arbeidsgiver sparer 5 prosent av lønnen og arbeidstaker 2 prosent. Pensjonsordningen som er foreslått vil gi utbetaling kun i 15 år. Alle taper på en slik omlegging, heter det i en pressemelding fra Fagforbundet.

– Vi reagerer på at Spekter krever vi skal godta en pensjonsordning der kvinnene bevisst blir rammet, sier nestleder i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen. 

Streiken blant LOs og YSs medlemmer omfatter rundt 180 ansatte og vil primært berøre administrative funksjoner og rådgivningstjenesten. Pasienttilbudet ved klinikkene Feiring og Glittre vil kunne bli noe redusert, særlig knyttet til rehabilitering, ifølge Spekter.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse