fbpx Streikefare ved Glittre og Feiring Hopp til hovedinnhold

Streikefare ved Glittre og Feiring

bildet viser NSF-leder Eli Gunhild By

1. februar kan det bli streik blant 270 Unio-medlemmer ved Feiring og Glittreklinikken.

Spekter og Unio møtes hos Riksmekleren tirsdag 31. januar med frist ved midnatt for å komme til enighet i LHL-meklingen.

Denne meklingen omfatter ansatte på sykehus som er eid av Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, altså LHL.

Streikevarsel for 270

I går meldte Unio plassfratredelse for medlemmer ved både Feiring og Glittre. Det betyr at 270 medlemmer kan bli tatt ut i streik på onsdag 1. februar.

– Vi går alltid inn i mekling med ønske om løsning, men det er krevende og viktige spørsmål som ligger på bordet, sier Unios forhandlingsleder i Spekter-området, Eli Gunhild By.

Pensjon er stridens kjerne

Forhandlingsbruddet er i hovedsak begrunnet med krav om endring av pensjonsordning fra LHL/Spekter. LHL var tidligere medlem av Virke, og er nå medlem av Spekter. Forhandlinger om etablering av overenskomster tilpasset Spekters avtalesystem har tatt tid, og endring av pensjonsordning har vært et sentralt spørsmål, melder Unio på sine nettsider.

Sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, radiografer og forskere

De 270 medlemmer som kan bli tatt ut i streik er organisert i Norsk Sykepleierforbund, Norsk Fysioterapeutforbund, Norsk ergoterapeutforbund, Norsk Radiografforbund og Forskerforbundet. Også LO, YS, Akademikerne og SAN møter Spekter i meklingen som ledes av Adele Matheson Mestad.

Kilde: Unio.no

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse