fbpx Økt dronesalg skaper bekymring Hopp til hovedinnhold

Økt dronesalg skaper bekymring

Bilde av julepresang som flyr som en drone.

Elkjøp melder om en dobling i dronesalget i år sammenlignet med i fjor. Det bekymrer Luftvernstilsynet og luftambulansen.

Det ligger trolig mange droner under norske juletrær i år. Luftfartstilsynet og luftambulansen mener det kan by på sikkerhetsproblemer. Elkjøp melder om en dobling i dronesalget i år sammenlignet med i fjor.

Oppfordrer til godt "drone-vett"

Pilot og sikkerhetsrådgiver i Norsk Luftambulanse, Bjarne Ellingsen, sier til  TV 2 at han håper de som skaffer seg droner, holder seg innenfor regelverket.

– Vi er bekymret for utviklingen med at flere skaffer seg droner fordi det blir flere risikodrivende elementer å ta hensyn til i luftområdet vi opererer i. I vårt arbeid er vi avhengig av å fly lavt ved dårlig vær, og da er vi gjerne i samme luftrom som det flys droner, sier han.

Drone-regler

Ellingsen forteller at en god grunnregel er å umiddelbart styre dronen ned for landing dersom man hører lyden av et helikopter. Luftfartstilsynet har laget en oversikt over regler og retningslinjerved bruk av droner for å unngå ulykker.

– Dersom en drone treffer et luftfartøy i luften, kan dette føre til stor skade. Vi ser svært alvorlig på slik flyging, sier seksjonssjef i luftfartstilsynet Thomas Hytten.

Les også:

Droner søker, finner og redder

Blod og medisiner kan komme luftveien

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse