fbpx Tar tak i ensomhet Hopp til hovedinnhold

Tar tak i ensomhet

En av fem studenter ved Høgskolen i Nord-Trøndelag er ensomme og har psykiske plager. Det ønsker sykepleiestudentene å gjøre noe med.

Resultatene fra studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) for 2014, viser at flere studenter føler seg alene i studietiden. Sosial tilhørighet er viktig for studentenes trivsel og mestringsfølelse.

For sykepleiestudentene kan det være vanskelig å skape samhold. Klassene er store og studiet er travelt. I tillegg tilbringes halvparten av studiet ute i praksis. Sykepleiestudentene i Levanger har derfor startet egen linjeforening for å øke fellesskapsfølelsen.

Større samhold

Julie Skauge Skogsrud går siste året av sykepleieutdanningen. Hun er tillitsvalgt, og tok i oktober initiativ til å starte linjeforeningen, sammen med de andre tillitsvalgte ved studiet. Helse og trivsel blant studentene stod sentralt.

- Vi ble oppfordret til å starte linjeforening da vi var på tillitsvalgtkurs tidligere i år, men det var resultatene fra undersøkelsen som gjorde at vi endelig tok tak i det, sier hun.

Det er ikke alle studenter som har mulighet til å bli med på fadderukene, og delta på sosialt samvær utover kvelden. Linjeforeningen forsøker å samle studentene også på dagtid.

- Det er viktig å tenke på de som pendler også, slik at så mange som mulig kan bli med. Vi prøver derfor å få til en felles lunsj i januar, rett etter juleferien, forteller Skauge Skogsrud.

Sosialt

Det arrangeres alt fra faglige til sosiale arrangementer, både innad på linja og på tvers av studier. Tidligere i november var det temafest og studentkro, der lokalet ble gjort om til et gamlehjem. Nylig ble det arrangert lesekveld i forkant av medikamenteksamen.

- Vi samlet studentene til en felles lesekveld for å redusere eksamensnerver og eventuell press. Det var kjempeoppmøte, og det ble til en hyggelig og sosial kveld, sier Skauge Skogsrud.

Hun forteller at det likevel kan være vanskelig å samle alle trinnene til sosiale sammenkomster. Foreløpig består linjeforeningen kun av tillitsvalgte.

- Når klassene er store og studenter er spredt ute i praksis, er det vanskelig å få til felles arrangementer. Neste sjanse til å samle alle er etter nyttår. Vi satser derfor på å få med flere engasjerte studenter, som kan bidra til å få i gang sosiale tiltak.

Jungeltelegrafen

Linjeforeningen har opprettet egen facebook gruppe, der de publiserer kommende tilstelninger. De henger også opp plakater på skolen.

- Mest av alt satser vi på at folk får høre det gjennom andre. På den måten håper vi på å få med oss flest mulig. I tillegg bidrar flere studenter til å skape engasjement og blest rundt arrangementene, sier Skauge Skogsrud.

De tillitsvalgte har fått mye skryt av både lærere og medelever for initiativet.

- Tidligere var sosialt samvær lagt mer innad i klassene. Med linjeforeningen forsøker vi å få til et større samhold, og samle sykepleiestudenter på tvers av trinnene, forteller Julie Skauge Skogsrud.

Les også: http://www.hint.no/aktuelt/nyheter/startar_eiga_lineforeining_etter_shot

 

Med linjeforeningen forsøker vi å få til et større samhold
Julie Skauge Skogsrud

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse