fbpx Omsorgsfulle sykepleiere brenner ut Hopp til hovedinnhold

Omsorgsfulle sykepleiere brenner ut

Sykepleiere som velger yrket av andre grunner enn bare å hjelpe andre, blir mindre stresset, unngår å bli utbrent og er mer motivert for jobben

Dette er resultatet av en rundspørring  Nurses driven mainly by a desire to help others are more likely to burn out   blant over 700 offentlig godkjente sykepleiere i Ohio, USA.

 

Andre forventninger

– Vi forventer at kvinner velger disse jobbene fordi de elsker menneskene de steller for, og at det er den viktigste motivasjonen, sier sosiologen Janette Dill fra University of Akron.

Ifølge Dill har ikke folk de samme forventningene når de mottar tjenester fra andre yrkesgrupper.

Disse resultatene bekreftes av norsk forskning fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Her fant Kjesti Nesse ut at sykepleiere ikke må være spesielt omsorgsfulle for å være engasjert i jobben.

Les:  Engler i hvitt

 

Flere menn til yrket

Hvis det blir en endring i forventningen om at sykepleiere skal være spesielt omsorgsfulle, kan flere menn bli tiltrukket av yrket, mener Dill.

– De trenger ikke nødvendigvis å føle at de må være fullstendig hengitt til pasientene sine. De kan verdsette jobben sin også av andre grunner, sier hun ifølge en nyhetsmelding fra American Sociological Association.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse