fbpx Bestilte sykepleier, fikk assistent Hopp til hovedinnhold

Bestilte sykepleier, fikk assistent

Flere sykehjem i Bergen har i sommer klaget på vikarene fra privatleverandøren Orange Helse.

Fyllingsdalen sykehjem er blant dem som har klaget på Orange. Da sykehjemmet i sommer ba om en sykepleier på to nattevakter, kom det inn en assistent. Hun kunne ikke gi medisiner og hadde utfordringer med språket.

– Når vi ber om en sykepleier, er det fordi vi trenger den kompetanse vedkommende har. Denne gangen førte det til at en sykepleier måtte fortsette vakten til over midnatt. Hun måtte ta hovedansvaret og dele ut medisiner, sier styrer Magny Nordtveit ved Fyllingsdalen sykehjem til Bergens Tidende.

Sykehjemmet har hatt flere episoder med vikarbruk fra Orange i sommer.

– Ved ett annet tilfelle skulle det komme en sykepleier på vakt, men ingen dukket opp. Dermed måtte ansatte gå dobbeltvakt, sier Nordtveit.

 

Neppe konsekvenser

Ifølge Karl Henrik Nicolajsen, sjef i etat for alders- og sykehjem, vil dette neppe få konsekvenser for avtalen med Orange Helse.

– Dette har ikke gått ut over noen pasienter. Det kan også skje med våre egne vikarer at de ikke møter som avtalt. Det er viktig at vi tar opp slike hendelser med våre leverandører, men jeg tviler på at dette vil få følger.

 

Krevende sommer

Orange Helse er ett av flere selskaper som har avtale med kommunen om å leie ut vikarer til kommunens eldreinstitusjoner.

– Det har vært en krevende sommer, skriver driftsleder Karen Sandstø Kvam i Orange Helse i et svar til kommunen.

Hun forklarer hendelsene med ferieavvikling hos selskapets koordinatorer i Bergen.

– Når ferien nå er over, vil vi gå nøyere gjennom avviksmeldingene vi har fått. Vi jobber med forbedringer hele veien, sier Kvam til Bergens Tidende.

 

Les: Vikarbruk en fare for pasientsikkerheten

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse