fbpx Lufter hunder og vasker klær Hopp til hovedinnhold

Lufter hunder og vasker klær

Sykepleierne må bruke stadig mer av arbeidsdagen sin på helt andre ting enn å være sykepleier, viser undersøkelse NSF Nordland har gjort blant sykepleierne i fylket.

– Noen pasienter som bor hjemme alene har kun hunden som selskap. De er for dårlig til å gå ut med hunden slik at den får gjort fra seg og får litt luft. Alternativet ville vært å få hunden avlivet og det ville gjort pasientens situasjon atskillig verre. Dermed blir også lufting av hund en sykepleieroppgave, forteller fylkesleder Laila Wilhelmsen i NSF Nordland til NRK Nordland.

At sykepleierne må bruke stadig mer av arbeidsdagen sin på helt andre ting enn pleie kan intensivsjukepleier Bente Arntzen ved hjerteovervåkningen ved Nordlandssykehuset bekrefte. Når NRK møter henne er hun i ferd med å re opp senger. Før det har hun vasket sengen. I tillegg kommer skyllerom- og kjøkkenprosedyrer som tar tid.

 

Fersk undersøkelse

Slik er hverdagen for mange sykepleiere i Norge. NSF Nordland har spurt medlemmene sine om hva de bruker arbeidsdagen sin til.

– De som jobber på sykehus vasker klær, skap og senger. De makulerer papirer og bestiller utstyr. De levere rekvisisjoner, skriver rekvisisjoner til kjemoterapi og pasientreiser, skrive innkallingsbrev, henter og bringer pasienter til røntgen Lista over andre gjøremål er utømmelig. Dette er kostbar kompetanse for arbeidsgiver å bruke til slike typer oppgaver, sier Willumsen.

I kommunene hvor sykepleierne jobber på sykehjem eller i hjemmesykepleien er lista over tidstyver like lang.

– Medlemmene våre gjør alt mulig for pasientene sine. Ringer etter folk, lufter hunder, bestiller varer, vasker skyllerom, kjøleskap, andre skap, klær, senger og nattbord, bærer ut søppel, lager mat og rydder, sier Laila Willumsen til NRK Nordland.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse