fbpx Tilsynssak på nyfødtintensiv Hopp til hovedinnhold

Tilsynssak på nyfødtintensiv

Fylkeslegen i Oslo og Akershus vil opprette tilsynssak mot Rikshospitalet etter kritikken rundt forholdene på nyfødtintensiv.

Det skjer etter at Sykepleierforbundet sist uke purret på Fylkeslegen og ba om et møte i mangel på respons på en bekymringsmelding de sendte for et halvt år siden.

Allerede førstkommende mandag skal Norsk Sykepleierforbund møte fylkeslegen i Oslo og Akershus.

Fylkeslege Petter Schou sa til NRK i forrige uke at saken ville bli tatt opp med ledelsen på Rikshospitalet og med Sykepleierforbundet.

 

Svært bekymra

– Situasjonen er svært alvorlig og vi er sterkt bekymret for pasientsikkerheten ved nyfødtintensiven, sier fylkesleder i NSF Oslo, Silje Naustvik.

Sykepleierne mener de svakeste og premature spedbarna ikke får den oppfølgingen som de har krav på, fordi avdelingen har for lav bemanning.

– Det er helt uakseptabelt at det er lavere bemanning på nyfødtintensiven enn på andre intensivavdelinger. Det burde være motsatt, sier Naustvik.

 

Bemanning

Ved Universitetssykehuset i Oslo er normen ved nyfødtintensiven 5–6 ansatte per barn, mens normen på barneintensiven er 9 ansatte per barn. På voksenintensiven er den ofte over 9. Det finnes ingen nasjonale bemanningsnormer på barneintensiven.

– Det er helt uholdbart at de minste og mest sårbare skal ha en lavere normbemanning enn andre, sier Naustvik.

Hun viser til at sykepleierne må ta ansvar for flere barn og mange nyansatte får ansvar for sykere barn enn det de føler de har kompetanse til.

Selv om avdelingen i høst har fått 11 nye sykepleierstillinger, mener NSF det fortsatt er for få til å være en intensivavdeling. 

 

Forsvarlig

Avdelingsleder Sverre Medbø ved Rikshospitalet mener imidlertid at det er forsvarlig bemanning.

– Vi har ennå ikke har sett effekten av de nye stillingene. Vi må se når de nye medarbeiderne er ferdig utdannet og er erfarne, da kan vi se om det er for lite, nok eller altfor mange nyansatte, det vet vi ikke, sier han til NRK.

Medbø vedgår i intervju med NRK-Dagsrevyen at de er i en krevende situasjon med betydelig opplæring av nyansatte medarbeidere.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse