fbpx Tar omkamp om autorisasjonsregister Hopp til hovedinnhold

Tar omkamp om autorisasjonsregister

Nordisk råd fortsetter kampen om et felles register for helsepersonell i Norden.

- Et felles register om helsepersonell som har mistet autorisasjon er noe av det viktigste vi kan gjøre for å øke pasientsikkerheten i Norden, sier stortingsrepresentant og medlem av Velferdsutvalget i Nordisk råd, Sonja Mandt (Ap).


Sa nei

Det er per i dag ingen løpende utveksling av informasjon om helsepersonell som har fått flere advarsler eller mistet autorisasjon. Det er heller ikke mulig for landenes sykehus og andre som tilsetter helsepersonell å få tilgang til opplysninger om arbeidssøkere fra andre nordiske land.

Så sent som i mai i år sa de nordiske helse- og sosialministrene nei til opprette et nordiske elektronisk register for helsepersonell. De hevdet at et felles nordisk register ikke garanterer økt sikkerhet for pasienter.

 

Godtar ikke avvisning

Velferdsutvalget har siden 2010 jobbet med denne saken og Mandt lover å fortsette å holde trykket.

- Jeg vil ta spørsmålet opp igjen med ministrene når de møtes i Oslo i oktober/november. Her må vi få alle fakta på bordet og få klarhet i hvor det butter – om det er lovverket i de enkelte land som er problemet eller om det er økonomi. Vi godtar ikke bare en avvisning fra ministerrådet, sier Mandt.


Vil ha oversikt

Velferdsutvalget vil at Nordisk ministerråd skal gi en oversikt over lovmessige hindre og kostnader ved etablering og drift av et slikt register.

- Først da har vi et konkret grunnlag å diskutere ut fra. Velferdsutvalget tar ikke nei for et nei i denne viktige saken, sier Mandt.

Totalt 95 helsepersonell fikk autorisasjonen tilbakekalt i fjor. Foruten 29 leger, gjaldt det 32 sykepleiere, 16 hjelpepleiere og 18 annet helsepersonell.

Vi godtar ikke bare en avvisning fra ministerrådet, Sonja Mandt (Ap)

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse