fbpx Hver tredje helg er nok! Hopp til hovedinnhold

Hver tredje helg er nok!

Ledelsen på Akershus universitetssykehus (Ahus) har pålagt sykepleierne ved sykehuset å arbeide oftere enn hver tredje helg.  Sykepleierne er kraftig provosert.

Administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir ved Ahus har besluttet å innføre inntil tre ekstra helgevakter eller 12,5 timers lange vakter ved sykehuset.

I dag markerer sykepleierne på Ahus sin motstand mot forslaget.

Ahus har flere tusen udekkede vakter denne sommeren – en situasjon som i og for seg ikke er spesielt annerledes enn tidligere sommere, eller driften generelt ved Ahus. Nå planlegger arbeidsgiver å bruke overtid blant fast ansatte sykepleiere for å dekke disse vaktene.

 Les: Hva sier arbeidsmiljøloven om slik bruk av overtid?

 

Kraftig provosert

Norsk Sykepleierforbunds (NSF) hovedtillitsvalgt Nina Gurli Hedkrok ved Ahus er kraftig provosert av ledelsens beslutning.

– Jeg er lei av at arbeidsgiver ikke tar innover seg at bruken av overtid er ulovlig, skaper dårlig pasientsikkerhet og reduserer arbeidstakernes helse, velferd og sosiale liv, sier Hedkrok.

NSF har landsmøtevedtak om at helgevakter utover hver tredje helg skal baseres på frivillighet og ekstra kompensasjon, men Ahus-ledelsen har ikke klart å bli enig med NSF lokalt.

– Vi har kommet med flere innspill, men ikke blitt hørt. Ledelsen har kun hatt fokus på helgene, og lukket øynene for at dette vil gjøre situasjonen verre i de andre ukedagene. Dette var ikke noen gledelig sommerhilsen, sier Hedkok.

Hun får støtte fra foretakstillitsvalgt i NSF ved Ahus, Kai Øyvind Brenden.

– Dette vil gjøre noe med medlemmenes lyst til å strekke seg. Det vil få umiddelbare negative konsekvenser, frykter Brenden.

Les: Ahus pålegger sykepleierne ekstra helgevakter.

Les: Å tisse i buksa for å holde varmen

 

Les: Vi godtar ikke arbeid utover hver tredje helg!

NSF Ahus på Facebook

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse