fbpx Ahus pålegger sykepleierne ekstra helgevakter Hopp til hovedinnhold

Ahus pålegger sykepleierne ekstra helgevakter

36 000 helgevakter sto udekket i turnusen på Akershus universitetssykehus (Ahus) i fjor. Nå pålegger sykehusledelsen sykepleierne flere helgevakter.

Administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir ved Ahus har besluttet å innføre inntil tre ekstra helgevakter eller 12,5 timers lange vakter ved sykehuset, skriver Dagens Næringsliv i dag.

 

Blir provosert

Tillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund (NSF) ved Ahus, Kai Øyvind Brenden, sier ledelsens beslutning er provoserende.

– Arbeidsgiver på Ahus er avhengig av ansattes goodwill. Det ser ikke ut som de ønsker den, sier Brenden. Han er redd dette vil gjøre noe med medlemmenes lyst til å strekke seg, og at det vil få umiddelbare negative konsekvenser.

Gunnlaufsdottir sier arbeidsendringer har vært i drøftinger med tillitsvalgte siden oktober i fjor og at ledelsen har tatt hensyn til konstruktive innspill som er kommet.

– Det er tull, sier Brenden til avisen. At ledelsen modererte seg fra inntil fire til inntil tre vakter, anser han som en detalj.

 

– Bedre pasienttilbud

NSF har et landsmøtevedtak om at helgevakter utover hver tredje helg skal baseres på frivillighet og ekstra kompensasjon, men ledelsen ved Ahus har ikke klart å bli enig med NSF lokalt.

– Slike endringer er krevende å gjennomføre, men som administrerende direktør må jeg sette hensynet til våre 490 000 innbyggere først. Alle har krav på god pleie og behandling av erfarne sykepleiere i helgene. Vi får et bedre pasienttilbud nå, sier Gunnlaugsdottir til Dagens Næringsliv.

Brenden er redd pålegg om flere helgevakter i turnus vil føre til behov for mer planlagt – og dermed ulovlig – overtid på ukedager. Han anslår at det fram til slutten av august står omkring 3 000 udekkede vakter ved sykehuset, hverdag som helg, men frykter at antallet udekkede vakter i realiteten er større.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse