fbpx Størst mangel på sykepleiere Hopp til hovedinnhold

Størst mangel på sykepleiere

Det er stor mangel på sykepleiere i Vest-Agder. Det viser en undersøkelse fra Nav. Mange sykehjem og helseinstitusjoner i landsdelen har problem med å finne kvalifisert arbeidskraft.

Nav gjennomfører hvert år en spørreundersøkelse blant landets arbeidsgivere.

Les: Bedriftsundersøkelsen våren 2013

Hensikten er å få en oversikt og innsikt i etterspørselen etter arbeidskraft i arbeidsmarkedet.

I årets undersøkelse er det entydige signaler om at det er sykepleierne som er de mest attraktive og som troner på toppen når det gjelder etterspørsel etter arbeidskraft.

Fylkesdirektør i Nav Vest-Agder, Elisabeth Blørstad, sier til NRK Sørlandet at mange kommuner nå arbeider med å øke stillingsbrøkene for dem som allerede jobber deltid, for å avhjelpe situasjonen.

– Vi vet at flere kommuner jobber med å øke stillingsbrøker på folk som er ansatt i lavere stillingsbrøker, sier Blørstad.

Hun sier at etterspørselen etter sykepleiere nok vil fortsette i årene som kommer.

– Dette er et signal til utdanningsinstitusjonene og det er et signal til folk som utdanner seg for fremtiden med tanke på å vite hva det er lurt å satse på, sier hun.

 

En kjempeutfordring

Sykehjem og helseinstitusjoner ute i kommunene føler nå på kroppen at det er slitsomt og vanskelig å rekruttere sykepleiere.

– Det er klart at dette er en kjempeutfordring og vi må bare fortsette med å profilere oss selv med at det er attraktivt å jobbe ute i kommunene.

Det sier nestleder ved Venneslaheimen, Trine Eidet, til NRK.

– Vi kjemper om de samme folkene og vi merker at vi er i konkurranse både med sykehusene og andre kommuner på Agder, så vi må jobbe lokalt for å se på hva som kan være attraktivt for å trekke folk til Vennesla, sier hun.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse