fbpx Screening av risiko for sepsis Hopp til hovedinnhold

Screening av risiko for sepsis

Pernille F. Svold og Anne S. Tofteng presenterte poster fra et pasientsikkerhetsprosjekt ved Kolding Hospital i Danmark. Prosjektgruppen bestod av sykepleiere og en lege. Målet var å innføre systematisk screening av alle pasientene som kommer til akuttmottagelsen på sykehuset og å beskrive tiltak sykepleiere kan gjøre for å forebygge alvorlig sepsis hos pasientene.

 

Overrasket

Vi ble veldig overrasket da vi ikke fant et ferdig utviklet screeningsskjema, sier Pernille. De måtte derfor utvikle et nytt kartleggingsskjema for registrering av tegn på sepsis. Pasienter med kjent eller mistanke om infeksjon og med minst to av tre kjente tegn på risiko ble identifisert som risikopasienter med behov for oppfølging.

 

Forebygging

Tegn på sepsis er kroppstemperatur over 38.3 eller under 36.0 grader celsius, hjertefrekvens over 90 eller respirasjonsfrekvens over 20 per minutt. Som en konsekvens av prosjektet oppdager vi sepsis tidligere hos pasienter og er derfor i stand til å forebygge at de utvikler alvorlig sepsis eller septisk sjokk, sier Pernille fornøyd.


Pernille Flyvbjerg Svold (v)   og Anne Skovbakke Tofteng

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse