fbpx - Riktig kompetanse må belønnes Hopp til hovedinnhold
Tariffoppgjør Oslo kommune:

- Riktig kompetanse må belønnes

- Oslo kommune er avhengig av å tiltrekke seg og beholde høyt utdannet fagpersonell og ledelse, sier forhandlingsleder Terje Vilno i Unio-Oslo.

I dag leverte Unio-Oslo sine første krav i årets lønnsoppgjør i Oslo kommune.

Hovedkravet i år handler om å fremme likelønn og gi bedre uttelling for kompetanse og kompetanseutvikling på universitets- og høgskolenivå. Unios grupper må sikres lønns- og arbeidsvilkår som anerkjenner og verdsetter dere kompetanse og ansvar.
 

 Unio-Oslo krever:

* Et generelt prosentvis tillegg til alle ansatte.

* Sentrale lønnsmessige tiltak/justeringer som gir økt uttelling for ansatte med universitets- og høgskoleutdanning og som sikrer forbedret lønnsrammeinnplassering på grunnlag av videreutdanning på høyskolenivå, spesialistnivå, mastergrad og doktorgrad.

Unio vil også blant annet fremme krav knyttet til redusert bruk av deltid, at innleid arbeidskraft sikres lønns- og arbeidsvilkår som øvrige ansatte samt endringer i tariffavtalen for å sikre likeverdighet i lokale forhandlinger.

- Det er på grunn av ansatte at Oslo kommune klarer å levere gode tjenester. Oslo kommune er avhengig av å rekruttere langt flere arbeidstakere med kompetanse på høyskole- og universitetsnivå om de skal klare å møte fremtidens behov. Derfor krever vi at Oslo kommune skal heve lønnsnivået og gi en bedre lønnsutvikling for de gruppene som har den kompetansen Oslo kommune trenger sier Terje Vilno.

 

Se hele kravet HER.



FAKTA: Tariffoppgjøret 2012 - Oslo kommune:

Unio-Oslo forhandler i Oslo kommune på vegne av drøyt 10 000 medlemmer i Utdanningsforbundet (7 917 medlemmer), Norsk Sykepleierforbund (1 888 medlemmer), Norsk Fysioterapeutforbund Norsk Ergoterapeutforbund, Universitets- og Høyskoleutdannedes Forbund, Forskerforbundet, Det Norske Diakonforbund og Presteforeningen.

Forhandlingsfristen er midnatt 30. april.

 

Les: Tariffoppgjøret i kommunal sektor

Les: Tariffoppgjøret i staten

Spekter (helseforetakene) starter forhandlingene 19. april.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse