fbpx Sykehusene bommet på samhandlingsinntekter Hopp til hovedinnhold

Sykehusene bommet på samhandlingsinntekter

Sykehusene i Helse Sør-Øst har fått under halvparten av inntektene de har budsjettert med fra kommunene.

Sykehusene har budsjettert med at kommunene ikke skulle klare å ta imot så mange utskrivningsklare pasienter som de faktisk har gjort.

– Dette kom som en liten overraskelse, erkjenner konserndirektør i Helse Sør-Øst, Atle Brynestad.
– To måneder er ikke så mye å trekke bastante slutninger fra, men det er ikke tvil om at en del foretak har budsjettert for høyt når det gjelder inntekter fra utskrivningsklare pasienter.

De nye reglene fra nyttår sier at kommunene må betale 4000 kroner for hvert døgn en utskrivningsklar pasient blir liggende å vente i en sykehusseng.

I hele Helse Sør-Øst budsjetterte sykehusene med at de ville få 39 millioner kroner i inntekter de første to månedene av året. I realiteten har de bare fått 14 millioner.

– Vi vet ikke hvordan dette kommer til å utvikle seg, men nettopp dette kommer til å være et tema i møtene med foretakene framover. Jeg har ikke nok oversikt nå til å si nøyaktig hvor eller hvordan dette skal løses framover.

– Betyr dette at det er overkapasitet på enkelte sykehusavdelinger?

– Det er bra at kommunene har tatt hjem flere pasienter til sine kommuner – men det er også krevende fordi det betyr at sykehusene har en kapasitet tiltenkt disse pasientene. Den samlede aktiviteten per februar indikerer imidlertid at denne frigjorte kapasiteten anvendes på annen måte.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse