fbpx Skal sjekke seg selv Hopp til hovedinnhold

Skal sjekke seg selv

Tilliten til departementene må bygges opp igjen etter Lysbakken-saken. Departementene skal selv sjekke alle tildelinger som er gjort i 2011.

Stortinget kontroll- og konstitusjonskomiteen har enstemmig bestemt å granske alle departementens rutiner for tildeling av midler.

- Hvordan lyder bestillingen fra komiteen til departementene? og hvordan skal dette praktisk gjennomføres?

- Vi sender ut et brev til departementene på tirsdag. Vi ber i første omgang departementene om å selv gå igjennom alle tildelinger de har gjort i 2011. Så skal de rapportere tilbake til oss, sier leder av komiteen. Det skal de gjøre enten de oppdager feil eller ikke, Anders Anundsen (Frp).



Regelverk

Det er økonomireglementet og forvaltningsloven samt å sjekke at tildelinger skjer i tråd med stortingets føringer departementet nå skal må sjekke.

Når det gjelder Helsedepartementet, skjer svært mange av tildelingen fra Helsedirektoratet.

- Ber dere departementet også gå igjennom praksis i underliggende direktorater?

- Det har vi ikke tatt stilling til. Vi ber departementene om å gå igjennom alle tildelinger som skjer over deres budsjett, sier Anundsen.


Er dette nytt?

Riksrevisjonen har i flere år påpekt feil og mangler når det gjelder tildelinger.

- Er avsløringen med Lysbakken så overraskende?

- Ja. Habilitetsproblematikken og at regelverket systematisk ikke følges, er helt nytt. Det riksrevisjonen har gitt anmerkninger til tidligere går ofte mer på ettervurderinger og måloppnåelse i etterkant av tildelinger, sier han.


Ingen tidsfrist

- Hva gjør dere hvis det viser seg at dette ikke er enestående for Barne-, likestillings og inkluderingsdepartementet?

- Det er umulig å si. Først må vi vente til at departementene har rapportert de de finner tilbake til oss. Ut fra det vil komiteen vurdere hva vi skal gjøre videre, sier Anundsen.

- Hvor lang tid får departementene på seg fra dere?

- Vi vil ha kvalitet foran hurtighet i denne saken, så vi har ikke satt en tidsfrist. Vi forventer imidlertid at departementene prioriterer dette. Det vil nok variere fra departement til departement hvor lang tid det tar å gå igjennom alt, sier Anundsen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse