fbpx Facebook-protest mot mer helgejobbing Hopp til hovedinnhold

Facebook-protest mot mer helgejobbing

24. november startet arbeidstakerorganisasjonen Delta facebookgruppen "Hver tredje helg er nok". De vokser hver time og har akkurat nå 2121 medlemmer.

Norsk sykepleierforbund (NSF) står ikke alene i kampen mot å arbeide oftere enn hver tredje helg, slik LO og Fagforbundet har signalisert at de vil åpne for.

Nå har arbeidstakerorganisasjonen Delta kastet seg ut i kampen gjennom sosiale medier. Delta organiserer mange ulike yrkesgrupper i offentlig tjenesteyting og er med i hovedorganisasjonen YS (Yrkesorganisasjonenes sentralforbund).

Delta mener i likhet med NSF at det ikke er aktuelt å jobbe mer enn hver tredje helg hvis det ikke er frivillig og det blir gitt tilstrekkelig kompensasjon.

 

Vokser raskt

– Målet med egen facebook-gruppe var å samle så mange som mulig, og vi ser at gruppen hittil har vokst raskt. Vi synes det er hyggelig at såpass mange sier ifra og mener arbeidsgivere bør oppfatte det som et solid og kraftig uttrykk for hvordan de som opplever dette på kroppen føler det, sier kommunikasjonssjef i Delta, Karl Haakon Sævold.

Han forteller at det blant medlemmene også er kommet folk som ikke er medlemmer av Delta, deriblant flere sykepleiere.

– De bringer interessante fortellinger frem i lyset om hvordan de opplever helgejobbingen.

– Vil dette være noe mer enn et diskusjonsforum?

– Det er først og fremst for å utveksle erfaringer, men gruppen har samtidig et kraftig politisk budskap.

– Hvor mange medlemmer får dere til jul?

– Vi har ikke tallfestet noe mål på det, men vi ser at dette er et standpunkt som treffer de som står i dette hver dag, sier Sævold.

 

Samarbeid på arbeidsplassene

– Vil Delta samarbeide noe med NSF i denne saken?

– Det er selvfølgelig kontakt mellom forbundene og vi ser at engasjementet naturlig fører til samarbeid ute på de enkelte arbeidsplassene. Nylig hadde to hovedtillitsvalgte fra NSF og Delta et felles leserinnlegg på trykk i Haugesunds avis om temaet. Det synes vi er verdifullt, sier Sævold.

 

Her er facebookgruppen.

Arbeidsgivere bør oppfatte det som et solid og kraftig uttrykk for hvordan de som opplever dette på kroppen føler det.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse