fbpx - Ikke akseptabelt Hopp til hovedinnhold

- Ikke akseptabelt

- Det er ikke akseptabelt at penger som bevilges ikke kan spores, sier leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, Anders Anundsen (Frp).

Helsedirektoratet får fremdeles kritikk av riksrevisjonen for mangelfull styring og intern kontroll av tilskudd.

De 100 millionene som i 2008 gikk til drift fremfor prosjekter, er ikke betalt tilbake slik kontroll- og konstitusjonskomiteen ba om. En av grunnene til det er at Helsedirektoratet og departementet står på sitt og mener det er snakk om feilføring.


Skal kunne spores

- Er det greit?

- Nei, det er ikke greit. Det er aldri greit at offentlige midler ikke kan spores til hva de er brukt til. Men det kommer sannsynligvis ikke til å skje noe mer i den saken siden den går tilbake til 2008, sier leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, Anders Anundsen (Frp).

At det fremdeles er feil i budsjettering og regnskapsføringen, mener han er uakseptabelt.

- Det er ikke akseptabelt at penger som bevilges ikke kan spores. Det er heller ikke akseptabelt at rapportering av resultater ikke kan dokumenters, sier han.


Mangelfull kontroll

I Riksrevisjonens rapport sier Helsedirektoratet at de jobber for å bedre internkontrollen. Men de sier samtidig at: "Alle saker er underlagt kontroll selv om dokumentasjonen kan være mangelfull".

- Hva sier du til en slik argumentasjon?

- Den holder ikke. Det er rett og slett en påstand som er helt feil. All ressursbruk må være sporbar for at man skal ha kontroll. Det går ikke an å hevde at man har kontroll dersom det ikke er dokumentasjon for det man sier, sier han.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse