fbpx 6. Hvordan få felles infrastruktur? Hopp til hovedinnhold

6. Hvordan få felles infrastruktur?

Klinisk arbeidsflate: Styret ved OUS stanset i vår prosjektet «klinisk arbeidsflate». Det betyr at sykehuset ikke får felles verktøy til blant annet å utveksle journaler og røntgenbilder mellom sykehusene.

På styremøtet i Helse Sør-Øst 14. september ble saken tatt opp. Det ser nå ut til at totalkostnadene for den avbestilte arbeidsflaten er rundt 160 millioner kroner. Gjenbruksverdien av det som allerede er gjort, er ifølge styrepapirene fra Helse Sør-Øst 40 millioner kroner. OUS vurderer om det skal kreve dagsbøter eller annen kompensasjon overfor selskapet Logica som skulle lage systemet.

Når OUS justerer sitt budsjett, blir dette prosjektet ført opp som et tap på 125 millioner kroner og er inkludert i resultatestimatet for 2011.

De forskjellige sykehusene som Oslo universitetssykehus består av har fra før ulike kliniske datasystemer. Målet med klinisk arbeidsflate var at leger og sykepleiere ved Aker, Ullevål, Rikshospitalet og Radiumhospitalet fikk tilgang til all pasientinformasjon, som pasientjournaler, prøvesvar og røntgenbilder på tvers av de ulike lokalisasjonene.

Systemet skulle være installert og klar til bruk 1. juni i fjor slik at det kunne støtte opp under fusjonsprosessen. ( Se også spørsmål 2)

Å få dette på plass ble sett på som en forutsetning for å få en forsvarlig sammenslåing av Oslo-sykehusene. Leverandøren klarte ifølge OUS imidlertid ikke å levere som forutsatt. Derfor ble prosjektet stanset. I mellomtiden er det etablert midlertidige løsninger.

Logistikk og økonomi: Nylig ble leveransen fra IBM avbestilt. De skulle levere en teknisk løsning til alle landets helseforetak innen logistikk og økonomi. Dette angår ikke bare OUS, men alle helseforetakene.

Medisinsk teknisk utstyr (MTU): Gjennomsnittsalderen på OUS sitt medisinsk-tekniske utstyr (MTU) er ti år. De årlige bevilgningene er så lave at gjennomsnittsalderen øker nesten med ett år for hvert år som går. Skal man holde alderen konstant, må OUS ha en bevilgning på 325 millioner kroner bare til MTU per år. Utstyret på Radiumhospitalet har en gjennomsnittsalder på 14 år.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse