fbpx 2. Hvor lang tid vil dette egentlig ta? Hopp til hovedinnhold

2. Hvor lang tid vil dette egentlig ta?

Omstillingen startet i 2008, og skal være ferdig i 2025. På grunn av manglende avklaring blant annet av langtidsbudsjett, pågår det nå en diskusjon om fusjonen i det hele tatt kan gjennomføres.

Som et pedagogisk bilde på sammenslåingen har sykehusledelsen delt prosessen inn i fem forskjellige bolker, kalt «dager». OUS har nå passert dag 3, og er i gang med deler av dag 4. Innholdet i dagene har endret seg underveis, men dette er hva man jobber mot per i dag:

Dag 1–1. januar 2010: Tre sykehus omdannes til en sammenslått klinikkstruktur–Oslo universitetssykehus.

Dag 2–1. juni 2010: Flytting av pasienter og personell påbegynt. Denne dagen skulle det implementeres nye datasystemer: Klinisk arbeidsflate. Innvendingene mot prosessen denne dagen, går på at det mangler nødvendige investeringsmidler til driftseffektive bygninger som gjør samlokalisering mulig.

Dag 3–1. januar 2011: Opptaksområder flyttet fra OUS til Ahus og Vestre Viken. Startet flytting av noen lokalsykehusfunksjoner fra Aker til Ullevål. Samlokalisering av noen område- og regionsfunksjoner.

Dag 4–1. januar 2012: Storbysykehus på Ullevål, der alle lokalsykehusfunksjonene skal samles. Samlokalisering av område-, regions- og landsfunksjoner ut fra hva som er mulig med dagens bygningsmasse. Multitraume og akuttfunksjoner fremdeles på Ullevål.

Dag 5–1. januar 2015: Dette er mest usikkert, og mye kan fremdeles endre seg. Foreløpig ser man for seg dette på dag 5: Nytt/nye bygg, høyspesialiserte funksjoner på Gaustad. Lands-, regions- og områdefunksjoner er i hovedsak lokalisert i eksisterende og nye bygg på Rikshospitalet. Enkelte lands- og regionsfunksjoner knyttet til kreft lokalisert i eksisterende bygg på Ullevål og Montebello. Storbysykehus på Ullevål med Storbylegevakt og regionsfunksjoner i psykisk helse og avhengighet.

I løpet av høsten kommer en strategisk langtidsplan. I denne planen vil det komme ytterligere konkretiseringer.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse