fbpx Drastisk kutt i Oslos psykiatritilbud Hopp til hovedinnhold

Drastisk kutt i Oslos psykiatritilbud

Oslo Hospital psykiatriske sykehus står i fare for å legges ned.

Oslo Hospital tapte anbudskonkurransen som Helse Sør-Øst utlyste og dermed står landets eldste psykiatriske sykehus i fare for å legges ned. Saken har skapt voldsomme reaksjoner både fra politisk og faglig hold og i går publiserte Helse Sør-Øst en artikkel på sine nettsider som kan tolkes som at klagesaken fra Oslo Hospital blir imøtegått.

 

Avventer

Direktør i Helse Sør-Øst RHF, Steinar Marthinsen sier helseforetaket er  " i gang med å forberede en selvstendig, separat direkteanskaffelse som tar sikte på å gi et forsterket tilbud på sykehusnivå til pasienter med alvorlige psykiske lidelser".

Leder for aksjonsgruppen for videre drift på Oslo Hospital, Tonje Østvold Byhre ,forholder seg foreløpig avventende til henvendelsen fra Helse Sør-Øst.

- Vi har foreløpig ikke forstått hva tilbudet konkret går ut på, sier Byhre.

Hun presiserer at Oslo Hospital ikke tar noen ting for gitt før en eventuell kontrakt med Helseforetaket er undertegnet.

 

Unikt fagmiljø

- Hva er de verste konsekvensene ved en eventuell nedleggelse av Oslo Hospital?

- Det verste er at 36 døgnplasser for alvorlig psykiatrisk syke mennesker blir borte.

Byhre understreker at Oslo Hospital representerer et unikt fagmiljø og et døgntilbud til tunge pasienter som ikke kan erstattes. Sykehuset tilbyr tverrfaglig ekspertise der psykiatere, psykologer, spesialsykepleiere, hjelpepleiere, sosionomer, miljøterapeuter, aktivitører og prest inngår.

- Vi tilbyr en-til-en-kontakt med pasientene hele døgnet. Vi er dyrere enn andre fordi vi har en tyngre pasientgruppe som krever store ressurser. Disse pasientene vil ikke få et tilsvarende tilbud noe annet sted, hevder Byhre.        

 

NSF imot nedleggelse

I dag kl. 13.00 holdt hun appell foran Stortinget. Rundt 100 demonstranter hadde samlet seg for å protestere mot nedleggelsen. Også psykiater Finn Skårderud og NSF's fylkesleder i Oslo; Eli Gunnhild By holdt appeller.

- Norsk sykepleierforbund i Oslo sier nei til nedleggelsen av Oslo Hospital, sier By.  

Hun mener alvorlig psykisk syke mister et viktig behandlingstilbud.

- NSF ser alvorlig på at det ikke er planlagt noen erstatning for disse behandlingsplassene og er bekymret for konsekvensene en nedleggelse vil få for pasienter og pårørende, sier By.

 

 

 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse