fbpx - Gi kontantstøtten til likelønn Hopp til hovedinnhold

- Gi kontantstøtten til likelønn

Avtroppende leder for Norsk Tjenestemannslag (NTL), Turid Lilleheie, vil fjerne kontantstøtten og bruke pengene i en likelønnspott.

Turid Lilleheie vil bruke de 1,4 milliardene som går til kontantstøtte til et likelønnsløft. Hun mener kontantstøtten ikke gjør noe for likestilling.

- Hvorfor foreslår du dette?

- Vi trenger penger til ytterligere lønnsløft. Samtidig har fredingen av kontantstøtten vart lenge nok. Derfor foreslår jeg å bruke dette på likelønn, sier Lilleheie.

På spørsmål om hun tror forslaget vil få politisk støtte, svarer hun følgende:

- Jeg regner med at det er mange i de rødgrønne rekker som er enige i dette, sier hun.

 NTL holder denne uken landsmøte hvor delegatene blant annet skal velge ny leder. Lilleheie har sittet i lederstolen i 12 år.


Politisk ansvar

- Hva mener du om forslaget til Lilleheie?

- NSF har ikke diskutert ordningen med kontantstøtte. Det jeg kan si er at NSF mener at pengene til likelønn må komme over statsbudsjettet, så får det være politikernes oppgave å finne pengene, sier Lisbeth Normann.


Kunstig kobling

Tove Karoline Knutsen sitter i Helse- og sosialkomiteen for Arbeiderpartiet på Stortinget.

- Hva mener du om forslaget til Lilleheie?

- Det er ingen hemmelighet at Arbeiderpartiet heller vil ha gode svangerskapsordninger og barnehagedekning, enn kontantstøtte. Jeg synes imidlertid det blir litt kunstig å koble kontantstøtten opp mot likelønn. Jeg er ikke sikker på om det er den riktige veien å gå sier Knutsen.


Fakta om NTL

Norsk Tjenestemannslag (NTL) er et fagforbund for ansatte i staten og i virksomheter med offentlig tilknytning (som kultur- og forskningsinstitusjoner). NTL er et av de største fagforbundene i LO, og har i dag ca 48.000 medlemmer. 60 prosent av NTLs medlemmer er kvinner.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse