fbpx Et hundeliv Hopp til hovedinnhold

Et hundeliv

Er hunden din en optimist eller pessismist? Engelske forskere har funnet ut at hunders livssyn er nokså likt menneskenes.

Engelske forskere bekrefter det mange kjæledyr- eiere lenge har mistenkt: noen hunder har et mer dystert syn på livet enn andre.

Studien er utført av forskere ved Bristol University. De har sett på hvordan hunder oppfører seg når de er skilt fra eierne.

 

Optimist eller pessisimist?

Hunder som generelt var rolig når de var alene, viste også et livssyn hvor de så på et halvt glass vann som "halvfullt". Hunder som bjeffet når de var alene og ødela møbler, så ut til å ha et mer pessimistisk syn på livet.

Michael Mendl er leder for dyrevelferd- og atferd ved universitetet. Han sier at jo mer engstelig en hund er når den er skilt fra sin eier, jo dystrere livssyn har den.

- Vi vet at folks følelsesmessige tilstander påvirker deres vurderinger. Glade mennesker er mer sannsynlig å dømme en tvetydig situasjon positiv. Det samme ser ut til å gjelde for hunder, sier han til avisen Guardian.co.uk

Halvparten av hundene i studien var hannhunder av ulik rase. Blant annet Staffordshire bull terriere, golden retrievere og Collies. Alderen varierte fra ni måneder til ni år gamle.

Les mer om studien

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse