fbpx NSF vant i retten Hopp til hovedinnhold

NSF vant i retten

Oslo universitetssykehus (OUS) må betale 160 000 kroner i overtid til 23 sykepleiere ved gastrokirurgisk avdeling ved Ullevål.

Lagmannsretten gav tidligere denne uken 23 sykepleiere ved gastrokirurgisk avdeling, Ullevål, full seier over Oslo universitetssykehus.

Saken startet etter ferieavviklingen i 2006 da 23 sykepleiere ved gastrokirurgisk avdeling jobbet i en turnus som ikke var godkjent og avtalt gjennomsnittsberegnet av tillitsvalgt for NSF.

Les også: Alt du bør vite om ferieavvikling


Sorte "hull"

Begrunnelsen for at NSF ikke ville godkjenne turnusen, var mange såkalte huller i turnus. De tillitsvalgte vurderte at det ville føre til økt arbeidsbelastning på sykepleierne i avdelingen.
Sykehuset har tapt saken i tingretten tidligere, og denne uken i lagmannsretten. Nå må sykehuset betale sykepleierne overtid i overkant av 160.000 kroner. 


Gratulerer

Lisbeth Normann gratulere de 23 sykepleierne hun mener er modige som har frontet saken.

- De har kjempet en sak ikke bare for seg selv, men for alle som jobber i skift eller turnus, sier Normann.

Hun mener saken slår fast at arbeidsgiver ikke kan hoppe bukk over sykepleiere og tillitsvalgte når det skal avtales turnus.

Konsekvensen av manglende avtale med tillitsvalgte, er at hver arbeidsuke ikke skal overstige 35.5 timers uke. I denne saken har det betydd at sykepleierne har rett på overtidsbetaling for alle timer utover den normale arbeidstid på 35,5 timer.

Les også: Bedre enn i fjor

Sykepleien har prøvd å få kommentar fra sykehuset, men de vil ikke kommentere dommen før de har fått gått igjennom den.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse