fbpx Streikemarkering samlet 4 000 i Oslo Hopp til hovedinnhold

Streikemarkering samlet 4 000 i Oslo

- Hva vil vi ha? Likelønn.

- Når vil vi ha det? Nå!

Budskapet var tydelig da de nærmere 4 000 som deltok i Unios streikemarkering i Oslo i ettermiddag toget inn på Youngstorget.

- Kjære streikende! Vår streik er ikke bare en kamp for likestilling av lønn og arbeidstid. Det er også en kamp for framtidas tjenestetilbud, appellerte Unios forhandlingsleder i Spekter, Lisbeth Normann til de streikende, som hadde samlet seg under hovedparolen "Unio streiker for kunnskap, helse og trygghet".

 

Uansvarlige og passive

- Unio ønsket ikke en konflikt. Men når arbeidsgiverne i KS og Spekter helt fra starten av forhandlingene la opp til konflikt, så tar vi kampen. La denne markeringen være en klar melding til uansvarlige arbeidsgivere og en regjering som har forholdt seg helt passiv. Det er ikke nok at statsministeren snakker om at utdanning skal lønne seg i nyttårstaler, var meldingen fra streikegeneralen i Unio, Anders Folkestad.

 

- Koster kommunene mer

Parolene "Likelønn nå" og "KS og Spekter verdsetter ikke vår kompetanse" var dominerende blant de frammøtte på Youngstorget.
- Denne streiken handler om rettferdighet, ikke at vi krever mye mer enn det de har anbefalt i staten. Den handler om at utfordringene i kommunene er helt annerledes enn i staten. Vi har en langt større andel kvinner og lavtlønte. Om vi skal få samme resultat som i staten, vil det koste mer, sa forhandlingsleder i Unio kommune, Mimi Bjerkestrand til de oppmøtte som svarte med "Likelønn nå".

 

- Stor i ord

Lisbeth Normann hadde klar adresse til forhandlingsmotparten Spekter i sin appell.
- Jeg ser at Spekter-direktør Anne-Kari Bratten på deres hjemmeside hevder at "Spekter tilbød selvsagt Unio og NSF akkurat den samme rammen som i "århundrets likelønnsoppgjør" i staten, nemlig en ramme på 3,3 prosent." Det blir vanskelig å forholde seg til en slik påstand når vi faktisk ikke ble presentert for et eneste konkret tilbud. Det er lett å være stor i ord, sa Normann.

La denne markeringen være en klar melding til uansvarlige arbeidsgivere.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse