fbpx – Renner inn dispensasjonssøknader Hopp til hovedinnhold

– Renner inn dispensasjonssøknader

TROMSØ/FREDRIKSTAD: Vel 40 turnusarbeidende sykepleiere er tatt ut i streik i Tromsø, og det er allerede søkt om dispensasjon for godt over halvparten.

Anne Andreassen er KS' streikeleder i Troms:

– Vi får masse dispensasjonssøknader. Det virker ikke som arbeidsgiverne engang forsøker å tenke lavere bemanning - de søker med en gang, sier hun.

 

 Strenge

I Troms er fem sykehjem og over 40 sykepleiere berørt av streiken.

– Alle de fem sykehjemmene søker om dispensasjon hele tiden, men vi er strenge. Vi ansvarliggjør arbeidsgivere som ikke har planlagt driften sin godt nok, sier Andreassen.

– Vi kan ikke gi dispensasjon til en sykepleier som står alene igjen på vakt fordi den andre har blitt syk, og arbeidsgiver ikke leier inn vikar, eller setter inn en ufaglært i stedet. Det er et problem arbeidsgiver må løse, sier hun.

 

– Motiverte

– Hvordan er motivasjonen hos de streikende?

– Mitt inntrykk er at de er topp motiverte, og mener dette er en viktig sak å streike for. Alle har vært innom streikekontoret og hentet utstyr.

– Jeg tror vi begynner å få kontroll over hva som skjer her nå - vi har fått i gang streikekafe og har forskjellige aktiviteter for de som ikke står streikevakt. På mandag blir det et fellesarrangement i Storgata, forteller Anne Andreassen fra Tromsø.

 

I Tromsø er følgende sykehjem tatt ut i streik:

Kvaløysletta sykehjem

Tromsøysund sykehjem

Mortensnes sykehjem

Sør-Tromsøya sykehjem

Kroken sykehjem

 

106 i Fredrikstad

I Fredrikstad har også dispensasjonssøknadene begynt å komme. 106 sykepleiere er meldt ut i første uttak, og rundt en tredel av sykepleierne ved Smedbakken sykehjem, Onsøyheimen og Borge sykehjem er nå i streik.

 

– Marginal bemanning

– Vi har fått dispensasjonssøknader fra alle tre, og det viser hvor marginal bemanningen er. Vi har måttet gi dispensasjon ved alle kveldsvakter, fordi det ellers ville vært under helgebemanning, sier Rita Standal, nestleder i konfliktutvalget i Unio i Fredrikstad, og leder for de streikende sykepleierne i Fredrikstad.

 

– Må markere oss

I Fredrikstad blir det fredag en felles markering med Spekter, med appell ved Rådhuset. Streikekafeen blir ifølge Standal på Den Røde Mølle i sentrum.

– Mitt inntrykk er at folk er klare og synes det er greit at vi er i streik, selv om mange er bekymret for tvungen lønnsnemnd. Desto viktigere er det å markere oss mens vi faktisk er i streik, det er ikke urimelige krav vi har kommet med, sier Standal.    

Det virker ikke som arbeidsgiverne engang forsøker å tenke lavere bemanning.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse