fbpx - Ingen kontakt med KS Hopp til hovedinnhold

- Ingen kontakt med KS

- Det har ikke vært kontakt med KS etter bruddet. Men vi er selvsagt åpne for å møte dem, sier Unni Hembre, nestleder i forhandlingsutvalget i Unio-kommune.

Unni Hembre er imidlertid helt klar på at før det er aktuelt med ny kontakt med arbeidsgiverorganisasjonen KS må det mer penger på bordet, og en helt annen måte å fordele lønnsmidlene på enn gjennom lokale forhandlinger.

 

- Forstår ikke

- Når direktør i KS Sigrun Vågeng snakker om at vi har takket nei til en likelønnsmilliard, forstår jeg ikke hva hun mener. Det var aldri aktuelt for KS å øke den økonomiske rammen, og meklingsmannen la heller ikke fram noen skisse til løsning, sier Hembre.

I tariffoppgjøret i staten valgte regjeringen å bidra til å øke rammen med 0,3 prosent, ut over frontfagsrammen på 3 prosent. Noe slikt bidrag har ikke blitt diskutert i oppgjøret i kommunesektoren.

- Andelen kvinner i KS-området er betydelig høyere enn i staten. Så hvis kommuneansatte skulle fått samme type løsning som man fikk i staten, sier det seg selv at det koste mer. I tillegg må prioriteringene skje gjennom sentrale justeringsforhandlinger, og ikke lokalt i den enkelte virksomhet, slik KS ønsket, sier Hembre.

 

Ingen kompensasjon

Etter tariffoppgjøret i 2008 ble partene enige om å se på lønnsutviklingen i kommunal sektor fram til neste tariffoppgjør.

- Nå viser det seg at lærere og andre høyskoleutdannede har hatt en mindrelønnsutvikling som ligger 4 000 til 5 000 kroner under det andre kommunalt ansatte har hatt. Heller ikke dette var tema for KS under forhandlingene. Det var aldri snakk om kompensasjon, sier Unni Hembre.

Det var aldri aktuelt for KS å øke den økonomiske rammen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse