fbpx – Møter bort pengene Hopp til hovedinnhold

– Møter bort pengene

Jon Storaas, daglig leder av Rusmisbrukernes interesseorganisasjon (RIO), synes budsjettrotet i Helsedirektoratet er alvorlig, men tror ikke det er første gang.

- Det er ikke bra i det hele tatt. Dessverre tror jeg ikke deter enestående. Generelt har jeg inntrykk av at også de pengene som går uavkortet til prosjekter, blir brukt til drift. Det vil si at pengene «møtes bort». I prosjekter går man i møte, på møte, på møte. Ofte er det lite igjen av prosjektmidler som kommer de faktiske brukerne eller pasientene til gode, sier Storaas.

- Er du sikker på at RIO har fått de pengene Stortinget har bevilget?

- Vi er under en stor budsjettpost sammen med mange andre frivillige organisasjoner. Vi har ikke anledning til å gå så dypt inn at vi kan se om vi har fått de pengene vi skal ha, sier han. Han mener det i kommuner er mye sjonglering med penger i budsjetter.

- Opptrappingsplanen i psykisk helse er et godt eksempel på det. Jeg kaller hele planen for Norges største vits. Andre ganger kan det være helt riktig å omrokere midler, men det er ikke greit at Helsedirektoratet bruker 100 millioner til drift som skulle kommet prosjekter til gode, sier han.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse