fbpx Dobling av sykepleiere fratatt autorisasjon Hopp til hovedinnhold

Dobling av sykepleiere fratatt autorisasjon

I fjor ble 99 helsepersonell fratatt autorisasjonen. 44 av dem var sykepleiere.

Det har vært mer enn en dobling av antall sykepleiere som mistet autorisasjon det siste året, ifølge Statens helsetilsyn. Mens 21 sykepleiere ble fratatt autorisasjonen i 2008, var tallet i fjor 44. Hele 38 av dem mistet autorisasjonen på grunn av rusmisbruk, og tre på grunn av uønsket atferd.

 

Mange reaksjoner mot leger

Også blant leger og hjelpepleiere har det vært økning i antall personer som er fratatt autorisasjonen. Antall leger steg fra 20 til 28 i fjor, og blant hjelpepleierne steg antallet fra 10 til 19.

Statens helsetilsyn ga i fjor 235 reaksjoner mot helsepersonell. Tjueen var rettet mot virksomheter og 211 mot helsepersonell. Av reaksjoner mot helsepersonell var 102 rettet mot leger, 52 reaksjoner ble gitt sykepleiere og 22 til hjelpepleiere.

 

Flinkere til å melde

Helsedirektør Lars E. Hanssen i Statens helsetilsyn tror en del av økningen skyldes at både pasienter, pårørende, kolleger og sykehusledere har blitt flinkere til å melde fra om helsepersonell som opptrer kriminelt eller uetisk.
Det har vært mer enn en dobling av antall sykepleiere som mistet autorisasjon det siste året.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse