fbpx Tilbake til fritekst? Hopp til hovedinnhold

Tilbake til fritekst?

Hvorfor har ikke NSF vært mer aktiv, spør oversykepleier Jostein Pettersen.
Nedleggelse av Aker kan føre til store tilbakeskritt når det gjelder sykepleiernes dokumentasjonsmetoder. Det frykter oversykepleier Jostein Pettersen. Han er forundret over NSFs "passivitet" i striden om sykehusets framtid.

Pettersen jobber ved Medisisnk Klinikk og er oversykepleier i stab ved Aker Sykehus. Han er forundret over at NSF har valgt å forholde seg såpass "nøytralt" i striden om nedleggelse av lokalsykehuset.
- Selv om alle demokratiske prosesser er blitt fulgt, så må befolkningen i det aktuelle område føle at deres helsetilbud blir redusert. Det svekker tillitten til politikerne, mener Pettersen. Han mener NSF i større grad burde fulgt "pulsen" i denne striden og tatt mer stilling.

Som et eksempel på hva som går tapt ved en nedleggelse av Aker, nevner Pettersen kvalifiseringssystemene NANDA og NIC for sykepleie i DIPS, som Aker startet pilot på så tidlig som i 2003.
- DIPS har gjort at sykepleierne på somatiske avdelinger på Aker har redusert bruk av fritekst når de skal dokumentere. Det har vært et enormt framskritt. Men verken Ullevål eller Rikshospitalet bruker DIPS og de har ikke stor tro på dette heller. Det betyr at nedleggelsen av Aker kan føre til at sykepleierne på AUS igjen må gå tilbake til fritekst.
Pettersen er forundret over at NSF ikke har tatt mer tak i dette.
- NSF-leder Lisbeth Normann var helsefaglig direktør på Aker og dro i gang sykepleierløftet her. Når vi ser at nedleggelse av Aker også kan medføre et stort faglig tilbakeskritt for sykepleierne, er det rart at ikke NSF er mer på banen.

Personlig frykter han ikke for arbeidsplassene, men han sørger litt over at det gode faglige miljøet på Aker skal brytes opp.
- Aker sykehuis har alltid hatt en god klang, faktisk over hele landet. Det er synd at det nå kan bli borte, sier Pettersen.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.