fbpx Strøm-Erichsen ny helseminister Hopp til hovedinnhold

Strøm-Erichsen ny helseminister

Tidligere forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen er landets nye helseminister.  NSF-leder Lisbeth Normann omtaler henne som tydelig.

Anne-Grete Strøm-Erichsen har vært tydelig og har våget å ta viktige avgjørelser - ofte på tvers av fagdispilinen i forsvarsdepartementet, påpeker Normann. I en pressemelding utdyper hun det slik:

- For oss er det viktig at den nye helse- og omsorgsministeren har gjennomslagskraft i regjeringen, og kanskje ser litt med nye øyne på de utfordringene vi står overfor med tanke på rekruttering, kompetanse og å utnytte de helsefaglige ressursene optimalt. At hun har erfaring med kommunehelsetjeneste, kan være en fordel i det videre arbeidet med Samhandlingsreformen.

Kommunepolitisk erfaring
Strøm-Erichsen har tidligere blitt omtalt som en " ung bergenstøs som ikke gjør politikk mer alvorlig enn den bør være". Det var avisen Bergens Tidende som omtalte henne slik da hun ble kåret til årets bergenspolitiker i 2000, samme året hun ble Bergens første byrådsleder etter å ha vært ordfører.

Hun er utdannet dataingeniør og jobbet lenge innen næringslivet som systemutvikler.

Likelønn
Klokken 11 i dag møtte statsministeren og hans nye ministre opp i statsråd hos Kong Harald for å presentere den nye regjeringen. Etter lekkasjene til pressen de siste dagene, var det ingen stor overraskelse at Strøm-Erichsen nå er landets nye helseminister. NSF er også fornøyd med valget av familie- og likestillingsminister, SVs Audun Lysbakken.

- Lysbakken er en sterk og ung politiker, akkurat det vi trenger for å drive frem likelønnssaken, sier Lisbeth Normann i pressemeldingen.


Fra klokken to i ettermiddag blir det nøkkeloverrekkelser i departementene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse