fbpx Sykepleien er best! Hopp til hovedinnhold

Sykepleien er best!

Sykepleien ble torsdag kåret til Norges beste fagblad. Bladet stakk også av med markedsprisen og hederlig omtalt for en forside.

"Her er det kvalitet i alle ledd - og en stor tro på at journalistisk kvalitet er det som skal til for å få et godt tak på leserne. Magasinet har alltid hatt ambisjoner - og de har lykkes med det aller meste...", skriver juryen om Sykepleien i begrunnelsen for kåringen.

Sykepleiernes fagblad har flere ganger blitt nominert de siste årene, men har først i år nådd helt til topps i kåringen blant de 240 fagbladene, magasiner og tidsskrifter som er medlemmer av Den Norske Fagpresses Forening.

Foreningen deler hvert år ut en rekke priser og hederlige omtaler for gode forsider, journalistiske arbeider, nettsider, foto og markedsføring, foruten hovedprisen "Årets fagblad".

 

Markedspris og diplom 

Sykepleien fikk markedsprisen for kampanjen "Øyeblikk", der leserne ble bedt om å skrive inn historier til sykepleien.no fra yrkeshverdagen. Etterpå stemte leserne på den beste historien, som ble premiert.

Juryen trekker frem hvordan kampanjen er egnet til å aktivisere leserne med enkle og kraftfulle virkemidler.

Såkalt hederlig omtale og diplom fikk bladet for forsiden på utgave 10 i 2008. Det var sommernummeret der vi skrev om ett døgn i helsevesenet i Fredrikstad - 24 timer, 24 historier. Juryen omtaler utgaven som et særdeles spennende og vellaget temanummer, med en enkel forsiden som frister til lesing.

 

Glad redaktør

- Vi er veldig glad for denne prisen. Det er en seier for hele vårt team og for våre eiere, NSF, sier Sykepleiens redaktør Barth Tholens.

- Prisen er en anerkjennelse for at vi som fagblad hele tiden har utviklet oss. Et godt fagblad er avhengig av god kontakt med leserne, godt journalistisk håndverk og en porsjon dristighet. Leserne våre har satt pris på dette. Det viser veldig gode lesertall.

Tholens trekker frem flere vellykkete satsinger de siste par årene.

- Sykepleien Forskning, bilaget som følger bladet fire ganger i året, er i dag Norges største vitenskapelige tidsskrift. Og Smartprisen har fanget opp mange nye ideer. Vi har også hatt suksess med våre spesialutgaver og dokumentarer om tilstanden i norsk helsevesen. Når vi i tillegg har hatt en bra økning i inntektene fra annonsører, kan vi ikke være annet enn veldig fornøyde i dag.

 

Fått priser før 

Tidligere har Sykepleien fått journalistprisen (journalist Marit Fonn i 2007) for dokumentaren om et ektepar der mannen hadde Alzheimer. I 2006 fikk vi både journalistprisen for et tema om fremtidens sykehus og markedsprisen. Vi har også fått herderlig omtale flere ganger. 

Sykepleien er det tiende største fagbladet, med et opplag på nesten 88 000. Bare 8 prosent av bladene i foreningen har et opplag på over 60 000.

Totalt mottok juryen til Fagpressen 221 bidrag fra 153 fagblader i forbindelse med årets prisutdeling.



0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse