fbpx Årets sykepleiere kåret i Oslo Hopp til hovedinnhold

Årets sykepleiere kåret i Oslo

"Hun er et forbilde, svaret på hvordan jeg vil være som sykepleier. " Slik beskrives årets sykepleier i Oslo (bildet).

Årets leder er også et forbilde for mange. En rolle hun mer enn gjerne tar.

Les mer om hvorfor vinnerne gikk helt til topps.

Vinnerne hadde minst en ting til felles: De godt voksne damene som mottok heder og ære under markeringen av den internasjonale sykepleierdagen i dag, synes oppmerksomheten ble litt overveldende.

"Dette er jo litt rart. Litt uvirkelig kanskje, sa årets sykepleier Gro Benestad Johansen, før hun uttykket takknemlighet overfor kollegene og ledelsen som bidrar så positivt på jobben.

- Uten dere hadde jeg aldri fått oppleve dette. Jeg er glad i dere alle, sa hun til trampeklapp i en nærmest fullsatt sal på Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet.

Forbilledlig
Årets sykepleier jobber på Onkologisk avdeling, Kreftsenteret, Ullevål. Hun har jobbet som sykepleier på sykehuset siden 1961, bare avbrutt av to barnefødseler og arbeid blant fattige i Calcutta.

Gro Benestad Johansen betegnes som et fyrverkerki og gledesspreder i avdelingen. Hun har et sjeldent engasjement som gjør hennes arbeid blant kreftsyke helt unikt, og hun betyr utrolig mye for mange pasienter, står det i begrunnelsen.

En kollega sier dette om henne:

- Hun er et forbilde, svaret på hvordan jeg vil være som sykepleier.

Grepa dame
Årets sykepleierleder, Marit Myklebust, betegnes også som et forbilde for mange. En oppgave hun mer enn gjerne tar:

- Først av alt er jeg sykepleier, så er jeg leder. Som leder må jeg tore å si at jeg vil vise vei. Jeg ser på meg selv som et forbilde som av og til gjør feil - og jeg er villig til å innrømme det.

Hennes lyttende evne, positive energi og brennende engasjement blir trukket frem i begrunnelsen for prisen.

Inkluderende
"Hennes ansatte føler seg sett og ivaretatt, og møter sjeldent bastant nei. Det er rom for diskusjon og hun tar de ansatte med i beslutninger som skal tas.

Prisvinneren er alltid åpen for forslag og ser løsninger på det meste. Hun er lite fordømmende. Rett og slett en kjempegod inspirator med sin positive engasjerte holdning."

Marit Myklebust arbeider som avdelingsleder på Frelsesarmeens Gatehospital og sitter i flere råd, blant annet for å se på samhandlingsreformen og tilbudet til rusavhengige kvinner.

Fokus på ledelse
Utdelingen av prisen som årets sykepleieleder inngår i NSF Oslos strategiske arbeid med å sette fokus på behovet for en tydelig ledelse. Prisen deles ut en gang i året - og ble i år delt ut av fylkesleder Eli Gunhild By.

Prisvinnerne fikk en litografi signet Hanne M. Skien og et bokoppslagsverk.  

Prisutdelingen inngikk i et symposium for sykepleieforskning og fagutvikling.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse