fbpx Ingen likelønnspott i år Hopp til hovedinnhold

Ingen likelønnspott i år

Unio holdt sin inntektspolitiske konferanse i dag. Pensjon, likelønn og bedre lønnsutteling for utdanning, er kravene Unio flagger før lønnsoppgjøret. To statsråder møtte opp, men ingen løfter ble gitt.

Unioleder Anders Folkestad proklamerte fra talerstolen at pensjon er sak nummer en under årets lønnsforhandlinger. Han la til at utdanning og kompetanse må verdsettes bedre og at likelønn er et krav.

- Det har vært påfallende stille etter Likelønnskommisjonens rapport. Nå venter vi at likelønnspotten på tre milliarder som kommisjonen foreslo, kommer på bordet, sier Folkestad.

SV vs Frp

Under møtet ble det høyest temperatur da Siv Jensen (Frp) og Krisitn Halvorsen (SV) møttes til debatt. Tema var likelønn. Kristin Halvorsen lovet at SV ville kjempe for en likelønnspott og en lavtlønnspott i neste periode.

- Jeg kan ikke love noe på vegne av regjeringen i denne perioden. Det inngår ikke i Soria Moria erklæringen som er mandatet vi samarbeider ut ifra i dag, sa Halvorsen.

- Hvis regjeringen ønsker å få til likelønn, er det bare å vedta det. Når de ikke vil gjøre det, så er det et signal om at den politiske viljen ikke er sterk nok, sa Siv Jensen.

Frp formannen kom ikke med løfter om likelønnspott. Siv Jensen tror at dersom helsetjenestene privatiseres og konkurranseutsettes, så kommer lønnsløftet av seg selv.

Tull

- Dette markedsgreiene er bare noe tull, sa Halvorsen.

- Så hvorfor vedtar dere ikke høyere lønn for sykepleierne da? Det har vi faktisk foreslått, parerte Jensen.

De to debattantene er ideologisk uenige, men innrømte at det var noen områder de kunne enes: Å få likestilt skift/turnus og å få gjort noe med deltidsproblematikken slik at de som ønsker det, skal få hele stillinger.

Finanskrisen

Ingen debatter skjer uten at finanskrisen nevnes. Mens Siv Jensen mener markedet regulerer seg selv, og at bobler som sprekker er en del av reguleringen, sa Halvorsen:

- Jeg koser meg hver eneste dag på det ideologiske plan. Samtidig jobber jeg meg halvt i hel for å begrense skadene.

Inntekt og krise

Arbeids- og inkluderingsminister, Dag Terje Andersen, holdt et times langt foredrag om finanskrise og utfordringer som det norske samfunnet står overfor.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse