fbpx Vil bekjempe infeksjoner Hopp til hovedinnhold

Vil bekjempe infeksjoner

Slik skal Ahus få bukt med hver 3. sykehusinfeksjon.

Årlig behandles ca. 45.000 pasienter ved Ahus. Ca. 2000 av dem får komplikasjoner som følge av sykehusinfeksjoner. Nå vil sykehusledelsen forebygge. Kampanjen "Rent sykehus" vil vare i hele 2009. 

 - Rapporter viser at flere tusen av pasienter dessverre blir påført ulike skader under et sykehusopphold, og den største enkeltårsaken viser seg å være sykehusinfeksjoner, sier pasientsikkerhetssjef og prosjektleder Helge Svaar. 

Målrettet
- Ved å arbeide målrettet med tiltakene, håper vi å kunne redusere antall smittede pasienter fra ca 2000 til 1300 i løpet av 2009. En annen positiv konsekvens av dette er naturligvis at når færre pasienter smittes, blir antallet liggedøgn på sykehuset redusert og kostnadene blir tilsvarende mindre, sier Svaar.

Ulike smittevernstiltak skal på plass i det nye sykehuset. Bedre smittevernkultur hos ansatte er en vesentlig del av kampanjen.

Fire av fem
E-læringskurs i isolering og håndhygiene er en del av planen. Målet er at 80% av ansatte på hver avdeling gjennomfører opplæringen. 

Prosjektgruppa vil også gjennomføre en spørreundersøkelse om smittevern, samt en prevalensundersøkelse om sykehusinfeksjoner. 

En brosjyre til pasienter og pårørende skal informere om hva de selv kan gjøre for å redusere risikoen for sykehusinfeksjon. Dette vil også bli lagt inn på pasient-pcene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse