fbpx Færre erstatningskrav Hopp til hovedinnhold

Færre erstatningskrav

Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) mottok i 2007 3.737 erstatningskrav. Det er en liten nedgang fra året før. Kritiske presseoppslag forklares som en mulig grunn.

I 2006 ble det meldt 3.864 krav.
- I første halvår i fjor så vi en normal saksinngang. I annet halvår var det imidlertid en uventet nedgang i antallet meldte krav på hele 20 prosent, melder NPE på sine hjemmesider.

Kritisk presse
NPE sier de ikke er sikre på den sterke nedgangen andre halvår.
- Vi kan anta at mediedekningen har en viss betydning. I annet halvår var det to sterkt kritiske reportasjer om ordningen, i tillegg til mye negativ omtale av det forhold at vi innførte en kø-ordning for nye erstatningskrav. Vi har før sett at mye kritikk i pressen kan se ut til å dempe ønsket om å melde erstatningskrav, sier assisterende direktør, Rolf Gunnar Jørstad på NPEs hjemmeside. 

Midlertidig nedgang
NPE tror nedgangen er en midlertidig effekt.
- Når vi ser på antallet feilbehandlinger som skjer på norske sykehus, mener vi at det er flere pasienter som har krav på erstatning. Vi jobber for å gi god informasjon om denne rettigheten og at pasientene skal ha realistiske forventninger til hva ordningen omfatter. 

Mer penger
Utbetalingene har økt med to prosent. I 2006 ble det utbetalt 485 millioner kroner, mens det i 2007 ble utbetalt 493 millioner kroner.
Det er utbetalt erstatning i noe færre saker i 2007 enn året før.

Det er flere pasienter som har krav på erstatning.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse