fbpx Foreslår å legge ned sykepleierutdanninger Hopp til hovedinnhold

Foreslår å legge ned sykepleierutdanninger

I en ny utredning foreslås det å legge ned flere av landets sykepleierutdanninger.


Stjernø-utvalget ønsker en sentralisering av utdanningene, og foreslår å redusere dagens 38 statlige høyere utdanninger til rundt 8-10 institusjoner. Dette skal skje gjennom sammenslåinger av eksisterende utdanninger. Utvalget mener at noen utdanninger ikke er liv laga, og bør nedlegges.
Blant 51 studiesteder vurderer utvalget å legge ned blant andre sykepleierutdanningene ved Høgskolen i Nesna, Høgskolen i Sogn og Fjordane (studiested Førde) og en av sykepleierutdanningene ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.

- Ikke på tale
- Det kommer ikke på tale, sier rektor ved Høgskolen Knut Arne Hovdal. Han mener at Stjernø-utvalget her går helt mot sin hensikt om å være fremtidsrettet.
- Vi har bruk for mange flere sykepleiere i fremtiden, så det er helt bak mål og foreslå noe sånt, sier han til adressa.no.

Kvalitet viktigst
- Kvalitet i utdanningene er viktigere enn å beholde de vi har i dag, kommenterte Olav Øye i Studentenes Landsforbund da utvalget la frem sin innstilling tirsdag.

Sammenligner med helsereform
- Vi vil ikke ha en utdannings- og forskningssektor preget av regionale konflikter og tvangssammenslåinger, sier leder i Forskerforbundet, Bjarne Hodne og leder av Norsk Studentunion, Per Anders Langerød.

- Erfaringene fra sammenslåinger i helse-Norge med milliardunderskudd frister ikke. Vi frykter også nedleggelser av studiesteder i distriktene og at forskere og ansatte kan risikere å miste jobben, sier Bjarne Hodne i en pressemelding fra Forskerforbundet og Norsk Studentunion.

Forslaget skal nå på høring, med frist 1. mai.
.

Det kommer ikke på tale.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse