fbpx Fort i jobb etter endt utdanning Hopp til hovedinnhold

Fort i jobb etter endt utdanning

NYUTDANNEDE: Tre av fire sykepleierstudenter ved Høgskolen i Molde fikk jobb før avsluttet studie. Foto: Høgskolen i Molde

95 prosent av sykepleierne utdannet ved Høgskolen i Molde var i jobb få måneder etter fullført utdanning.

Det viser en kandidatundersøkelse høgskolelærer Øivind Opdal gjennomførte blant sykepleiere som fullførte sin bachelorgrad ved Høgskolen i Molde (HiMolde) i 2015. Av 82 kandidater har 65 svart på undersøkelsen.

Fått jobb innen fylket

Blant sykepleierne som var i lønnet arbeid, svarer tre av fire (72 prosent) at de fikk nåværende jobb før de avsluttet studiene ved HiMolde. To av tre jobber i Møre og Romsdal, mens de andre har fått seg jobb i sju andre fylker.

Fornøyde i ny jobb

Sykepleierne er fornøyde med studiet og yrket. Alle (97 prosent) opplever at jobben er svært faglig relevant sett i forhold til studiene. Ni av ti trives godt med nåværende arbeid og mener arbeidet gir rom for faglig utvikling.

Samtidig svarer fire av ti at de opplevde overgangen fra studentliv til arbeidsliv som krevende.

348 000 i begynnerlønn

Sykepleierne ble også spurt om egen begynnerlønn. I snitt tjente de 348 000 kroner, og hver tredje er fornøyd med egen lønn.

Når det gjelder nåværende arbeidsforhold var 42 prosent fast ansatte, mens 39 prosent har full stilling.

Utdanningen treffer

– Undersøkelsen viser at HiMolde-studentene er ettertraktet, og at studiet oppleves som faglig relevant for jobben, ifølge høgskolelærer Øivind Opdal.

 

Ønsker du flere nyheter? Meld deg på SYKEPLEIENS NYHETSBREV.

Undersøkelsen viser at HiMolde-studentene er ettertraktet, og at studiet oppleves som faglig relevant for jobben.

Øivind Opdal
Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.