fbpx Sykdomsboost i Norge: – Hold deg hjemme Hopp til hovedinnhold

Sykdomsboost i Norge: – Hold deg hjemme

Bildet viser en person som er forkjølet.

Helsedirektoratet og FHI melder om en økning i luftveisinfeksjoner og oppfordrer folk til å holde seg hjemme dersom man føler seg syk.

– Det viktigste er å holde seg hjemme når du er syk, uavhengig av årsak, og oppsøke helsetjenesten dersom du har behov for helsehjelp, sier divisjonsdirektør Helen Brandstorp i Helsedirektoratet til VG.

Mye covid-19

Hun forteller at det er økning i flere luftveisvirus nå.

– Vi ser ofte en økning i luftveisinfeksjoner på denne tiden av året. Nå er folk mer sammen igjen innendørs enn gjennom sommerferien, forteller Brandstorp.

Preben Aavitsland, fagdirektør og professor ved Folkehelseinstituttet, forteller at det også har vært mye covid-19 fra siste del av sommeren, men at det ser ut til å stabilisere seg nå. Han mener det kan være at vi vil se to-tre covid-bølger i året.

Trenger ikke teste deg

– Vi må regne med å bli smittet hvert eller annethvert år. De fleste får en infeksjon de knapt merker – eller de blir småsyke, mens noen få blir skikkelig syke, sier han.

Helsedirektoratet opplyser man ikke trenger å teste seg for covid selv om man har luftveissymptomer, med mindre man er i risikogruppen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse