fbpx Norsk lege hjalp pasienter med å få cannabis på resept i Nederland – fikk begrenset autorisasjonen Hopp til hovedinnhold

Norsk lege hjalp pasienter med å få cannabis på resept i Nederland – fikk begrenset autorisasjonen

Bildet viser cannabis

Lege Aina Mumbi, som i flere år hjulpet nordmenn med å få cannabis på resept av leger i Nederland, har fått legeautorisasjonen sin begrenset.

Torsdag fikk Mumbi autorisasjonen begrenset med umiddelbar virkning, for brudd på forskriften om utskrivelse av helseattest, forteller Mumbi selv til Dagbladet.

Får ikke jobbe selvstendig

46-åringen er lege for en stor andel av pasientene i Norge som henter cannabis i utlandet. Etter en tilsynssak ble Mumbi kritisert av Statsforvalteren i flere av disse sakene.

– Begrensningen betyr at hun ikke lenger får jobbe selvstendig som lege, forteller hun.

Mumbi arbeider i full stilling som lege og fagansvarlig ved Eikaklinikken, et helsetilbud for rusavhengige i Oslo og omegn.

Medisinsk cannabis fra Nederland

I henhold til Schengenavtalen har norske borgere rett til å velge lege og behandling i utlandet. Derfor kan leger i Nederland skrive ut cannabis på resept til norske borgere. Med en erklæring fra en norsk lege kan pasienter få cannabis til medisinsk bruk for én måned av gangen.

2 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Frank

Syke pleier
1 måned 3 uker siden

Hører du dette sykt

Arve

Sykopleier
1 måned 3 uker siden

Fri bruk av billige sterkt vanedanedannende syntetisk morfinkopier produsert i kina er myndighetenes nr1 satsningsområde, som det legges mest til rette for i norge.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse