fbpx Politiet har fjernet fem demonstranter som stanset rivearbeid på Rikshospitalet Hopp til hovedinnhold

Politiet har fjernet fem demonstranter som stanset rivearbeid på Rikshospitalet

Bildet viser aksjonister som fjernes fra Rikshospitalet

– Vi har fjernet demonstrantene etter at vi fikk en begjæring fra Rikshospitalet, opplyser innsatsleder Arve Røtterud i Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet gikk demonstrantene inn på et område som renoveres og pusses opp.

– Vi oppretter sak for at de ikke etterkommer pålegg fra politiet, og for at de har tatt seg uberettiget inn på et område de ikke har adgang til, legger Røtterud til.

Oslo pasientforening har bedt plan- og bygningsetaten trekke igangsettingstillatelsen av rivearbeidet som har startet på Rikshospitalet ved Ullevål sykehus mandag morgen.

De mener arbeidet som utføres, bryter med loven på en rekke punkter, blant annet mener de rivingen er i strid med pasientrettighetsloven og barns rettigheter.

Aksjonerer

Mandag morgen møtte aksjonsgruppa Redd Ullevål sykehus opp ved sykehuset for å hindre at arbeidet kunne starte før klagen er behandlet.

– Vi ser ikke på dette som sivil ulydighet, men som et fredelig forsøk på å hindre at lovbrudd og stor skade blir begått, sier leder Lene Haug i Redd Ullevål sykehus i en pressemelding.

Hva skjer nå?

Politiet opplyser at aksjonsgruppa tok seg inn i bygningen mandag morgen.

– Hva som skjer videre, er opp til de som eier bygget. Får vi en begjæring om utkastelse, så får vi ta stilling til det da. Per nå prater våre folk med partene, sier Østerhaug videre.

NTB har vært i kontakt med plan- og bygningsetaten, som foreløpig ikke har anledning til å kommentere saken.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse