fbpx Helse Nord sliter med å finne ny toppsjef Hopp til hovedinnhold

Helse Nord sliter med å finne ny toppsjef

Bildet viser Renate Larsen, styreleder i Helse Nord

Søknadsfristen ligger an til å bli utsatt igjen.

I slutten av oktober i fjor ble det kjent at Cecilie Daae trekker seg fra stillingen som administrerende direktør i Helse Nord. Et ansettelsesvalg ble satt ned for å finne erstatteren hennes.

Stillingen ble utlyst i januar, med søknadsfrist 1. mars. Fristen ble deretter forlenget til 23. mars.

Ingen søkere så langt

I et ekstraordinært styremøte i Helse Nord onsdag denne uken orienterte styreleder Renate Larsen styret om rekrutteringsprosessen. Der kom det fram at ingen så langt har søkt på direktørjobben, skriver Troms Folkeblad.

– Det som utvalget har gjort hittil, er å gå gjennom listen som rekrutteringsbyrået har jobbet med, og sett på hvilke kandidater det kan være rett å ta direkte kontakt med. Det er også et fåtall som har tatt kontakt og vist interesse for jobben, men ingen har til nå søkt, sa Larsen, som også leder ansettelsesutvalget.

– Behov for å utvide fristen

Styrelederen sier hun har hatt to samtaler med en av de aktuelle kandidatene. Hvor mange aktuelle kandidater den nevnte listen består av, er uklart.

– Slik det ser ut nå, vil det bli behov for å utvide fristen enda mer. Ansettelsesutvalget har kalt inn til nytt møte fredag denne uken, og min anbefaling vil da være å utvide fristen til etter påske, sier Larsen, ifølge Troms Folkeblad.

Hun legger til at det tok over åtte måneder å ansette en ny toppsjef da Cecilie Daae ble ansatt i 2019. Marit Lind, som er utdannet sykepleier, ble konstituert som administrerende direktør i det regionale helseforetaket etter at Daae ga seg. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse