fbpx Helse Nord-sjefen trekker seg Hopp til hovedinnhold

Helse Nord-sjefen går av

Administrerende direktør Cecilie Daae i Helse Nord har valgt å trekke seg fra stillingen av helsemessige årsaker.

– Jeg har hatt nær tre svært spennende, men også krevende år i Helse Nord RHF. Når jeg i samråd med styret har kommet til at jeg bør fratre som administrerende direktør, er det fordi jeg vet at det å lede Helse Nord RHF vil kreve en enorm arbeidsinnsats fremover, sier Cecilie Daae i en pressemelding fra Helse Nord.

– Det er ikke er forenlig med de helseutfordringene jeg nå har. Jeg vil takke alle gode medarbeidere i hele regionen for deres innsats og for godt samarbeid, sier Daae.

Beklager avgjørelsen

Styreleder i Helse Nord, Renate Larsen, beklager Daaes valg.

– Det er beklagelig for Helse Nord RHF at Daae slutter. Cecilie har nedlagt en stor innsats og gjort en god jobb for Helse Nord i en svært krevende tid, sier Larsen i samme pressemelding. 

Og hun legger til:

-Styret ønsker å takke Cecilie for den viktige jobben hun har gjort i en krevende periode. Cecilie kom inn i rollen rett før vi i Norge ble rammet av korona pandemien som ga store utfordringer og en krevende beredskapssituasjon for helsevesenet. Erfaringen som Cecilie hadde med seg både fra ledelse og håndtering av beredskapssituasjoner fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Helsedirektoratet har vi nytt godt av i denne tiden.

 Eierdirektør Hilde Rolandsen overtar som fungerende administrerende direktør i Helse Nord RHF.

Startet rett før pandemien

Cecilie Daae har vært administrerende direktør i Helse Nord siden 13. januar 2020.

Hun kom da fra stillingen som administrerende direktør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, hvor hun hadde vært i fem år.

Daae er utdannet lege, og har gått sjefskurset ved Forsvarets høyskole. Hun har hatt flere lederstillinger, blant annet assisterende direktør i Helsedirektoratet.

Hun har også vært leder for studenthelsetjenesten ved Universitetet i Oslo og allmennlege.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse