fbpx Sykepleier fikk sparken etter vaksinenekt Hopp til hovedinnhold

Sykepleier fikk sparken etter vaksinenekt

Hamar tingrett

I dag, 16. januar, startet rettssaken mellom sykepleier Iris Mariska Frohe og Hamar kommune.

Rettssaken er berammet til å vare i to dager i Østre Innlandet Tingrett, avdeling Hamar. Sakens kjerne er om oppsigelsen av sykepleier Iris Mariska Frohe, er gyldig.

Uvaksinert

Frohe ble oppsagt fra legevakten i Hamar fordi hun ikke ville ta koronavaksinen, og takket nei til å bli omplassert. Hun har på bakgrunn av dette saksøkt kommunen.

Frohes advokat, Barbro Paulsen har tidligere uttalt til hemali.no at saken er prinsipielt viktig.

Opp til retten å avgjøre

Frohe fikk fast jobb ved legevakten i Hamar høsten 2021. Arbeidsgiver ba så alle ansatte i kommunen om å opplyse om de er vaksinert eller ikke.

Iris nektet å la seg vaksinere, saken utviklet seg og hun kontaktet advokat. Hun blir tilbudt omplassering, men tok ikke imot tilbudet. Nå blir det opp til retten å avgjøre saken.

3 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Link Liberty Tennbakk

1 år 4 måneder siden

Denne artikkelen viser et veldig smalt bilde av en sak som burde være viktig for sykepleiere og sykepleien. Etter å ha blitt suspendert på bakgrunn av og ikke ville vaksineres eller ta symptomfri test to ganger per uke, fikk Iris tilbud om omplassering og jobb som vaksinator.
I rettssaken ber hun Hamar kommune om å gi medisinsk grunnlag for oppsigelsen. Dette i følge Hemali.no og Advokat Barbro Paulsen

Anders Ruud

1 år 4 måneder siden

Håper det går bra før Iris! Hun har full støtte fra meg.

Tove Løken

Arbeidsledig
1 år 4 måneder siden

Sykepleien.no kunne ha anstrengt seg i mye større grad for å bringe frem problematikken med arbeidsgivere som uten å ha noen som helt lovhjemmel eller medisinsk eller faglig grunnlag for å pådytte Iris vaksinen, brukte bl.a. WHO, FHI, og Helsedepartementet som grunnlag for sine valg. Ingen fra Sykehuset Hamar kunne svare på hvorfor de dytter vaksiner på sine ansatte. Ingen viste ansvar. De bare sendte ansvaret videre til noen andre. Dette er et digert problem som må tas tak i. Sånn kan vi ikke ha det. Jeg vil be Sykepleien.no om å sette seg mere inn i saken, for jeg lover dere at dette vil sykehus i Norge måtte ta et standpunkt til. Denne rettssaken dreier seg ikke bare om Iris, men også om den forferdelige smittevernpolitikken de siste årene, og arbeidsgiveres blinde tro til politikere og ignorering av lover og menneskerettigheter. Oppvasken vil komme. Tro dere meg.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse