fbpx Nye påviste salmonella-tilfeller Hopp til hovedinnhold

Nye påviste salmonella-tilfeller

Salmonellabakterie

Det er påvist ytterligere elleve tilfeller av salmonella i Norge, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI) til NRK. Dermed er det 42 bekreftede tilfeller påvist.

– Vi synes det er ubehagelig fordi det fortsatt kan være en matvare der ute som smitter folk, sier fagdirektør Preben Aavitsland i FHI til NRK.

De elleve nye tilfellene fordeler seg på flere fylker rundt om i landet, ifølge Aavitsland. I alt er 13 av de 42 tilfellene blitt påvist i Vestland. FHI jobber nå med å kartlegge hva de smittede har spist.

– Dette er tilfeller som er smittet for en stund siden, men det er først nå de er bekreftet, sier han.

Mattilsynet sier det kan være vanskelig å finne smittekilden i slike utbrudd, av flere ulike årsaker.

– Produktet kan allerede være borte fra markedet, og det kan være vanskelig for pasientene å huske alt de spiste i dagene før de ble syke. Vi ber også pasientene om detaljer fra kvitteringer for å vite nøyaktig hva de handlet, sier seniorrådgiver Cathrine Signe Svindland i Mattilsynet i en pressemelding.

Hun sier at de vanligste smittekildene er kjøttprodukter, men at det også kan være en lang rekke andre produkter som for eksempel egg- eller melkeprodukter, samt forurensede grønnsaker og frukt.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse