fbpx Finnmarkssykehuset kutter ut bruken av vikarbyrå Hopp til hovedinnhold

Finnmarkssykehuset kutter ut bruken av vikarbyrå

Finnmarksykehuset

Høye kostnader for innleie av vikarer gjør at Finnmarkssykehuset stopper bruken av vikarbyrå. Nå vurderer man heller å opprette et eget bemanningsbyrå.

– Å leie inn vikarer, gjerne på kort varsel, koster oss veldig mye. Det er kanskje dobbelt så dyrt å leie inn fra byrå, sier styreleder Lena Nymo Helli i Finnmarkssykehuset til NRK.

Sykehuset sliter med underskudd og brukte i fjor 100 millioner kroner på innleie av vikarer. I løpet av første halvår har Finnmarkssykehuset brukt 141 millioner kroner mer enn budsjettert. For alle sykehusene i Nord-Norge er budsjettoverskridelsen på over en halv milliard kroner.

Tror ikke bruken av vikarbyrå forsvinner

– Jeg er ikke så sikker på at all bruk av vikarbyrå forsvinner. Men det er veldig bra at man gjør en innsats for å få folk i fast jobb, sier Kicki Eriksson Nytun, sykepleiernes representant i styret.

Det er ikke klart hvordan sykehusene skal klare å løse bemanningsfloken uten bemanningsbyråer, men en mulighet Finnmarkssykehuset nå vurderer, er å opprette sitt eget bemanningsbyrå.

Oppretter arbeidsgruppe

– Da vil man kunne ivareta, jobbe på en bedre måte og ha bedre kontroll over bemanningen, sier Helli.

Arbeidet med å opprette et slikt senter er imidlertid ennå ikke påbegynt. En arbeidsgruppe skal imidlertid opprettes og komme med en konklusjon i løpet av desember 2022, skriver NRK.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse